logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak otworzyć plik PCB dla układu AVT2402? Szukam kompatybilnego oprogramowania.

gregor126p 26 Kwi 2009 18:52 1175 6
REKLAMA
  • #1 6459436
    gregor126p
    Poziom 14  
    Witam.
    Nie wiem czy to właściwy dział jeśli nie to przepraszam bo nie wiedziałem gdzie ten problem umieści i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Posiadam plik o formacie PCB w którym zapisany jest układ ścieżek płytki drukowanej do kitu avt2402. Męczę się już drugi dzień z otwarciem tego pliku. Użyłem chyba z 30 programów żeby go otworzyć (miedzy innymi Protela 99 SE) i ani raz nawet nie zobaczyłem układu ścieżek nie mówiąc już o drukowaniu. Bardzo proszę jeśli ma ktoś możliwość otwarcia tego pliku i zapisania go w innym formacie lub powiedzenia jak krok po kroku go otworzyć w jakimś programie to bardzo proszę o opis otwierania lub wstawienia go w innym formacie. Plik załączam poniżej. Z góry dziękuje za wyrozumiałość.
    Załączniki:
    • avt2402.zip (2.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6459472
    Tomasz.W
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    W załączniku masz plik z rozszerzeniem TXT. Zamień rozszerzenie "txt" na "DDB" i wczytaj do protela 99SE.
    Załączniki:
    • AVT2402.rar (274.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 6459586
    gregor126p
    Poziom 14  
    Mały problem. Rozszerzenie dalej się nie zmienia po dopisaniu do nazwy po kropce DDB. Jeśli możesz to spakuj to tak jak ja to zrobiłem lub wyślij na emaila gregor126p(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #4 6459780
    Tomasz.W
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    gregor126p napisał:
    ...Rozszerzenie dalej się nie zmienia po dopisaniu do nazwy po kropce DDB.....pl
    Nie wiem co i dlaczego ci się nie zmienia, teraz masz plik spakowany rarem bez kompresji.
  • REKLAMA
  • #5 6459882
    gregor126p
    Poziom 14  
    Udało się otworzyć ale mam problem chyba z tym program bo co chwile jak próbuje zrobić jakąś operacje wyskakuje mi okno i dalej nie mogę zobaczyć lub wydrukować układu ścieżek.

Zdjęcie jego zamieszczam poniżej.
    Jak otworzyć plik PCB dla układu AVT2402? Szukam kompatybilnego oprogramowania.
  • Pomocny post
    #6 6460358
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Witam
    To wyskakujące okienko informuje cię, że skończył sie 30 dniowy okres użytkowania programu (trial). Mnie udało sie otworzyć, bez żadnego problemu ten plik programem "Traxmaker" zawartym w programie "CircuitMaker 2000" do ściągnięcia z działu "baza programów".
    Pozdrawiam.
  • #7 6462792
    gregor126p
    Poziom 14  
    Dziękuje wszystkim za pomoc. Udało się otworzyć za pomocą Traxmaker. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał sposobu na otwarcie pliku PCB zawierającego układ ścieżek płytki drukowanej kitu AVT2402, ponieważ standardowe programy, w tym Protel 99 SE, nie otwierały go poprawnie lub napotykały ograniczenia wersji testowej. Problem udało się rozwiązać, otwierając plik za pomocą programu Traxmaker, dostępnego w pakiecie CircuitMaker 2000.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA