logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony MHC RG40 - częste uszkodzenia końcówki mocy, schematy i porady

gebels8 26 Kwi 2009 19:47 3632 3
REKLAMA
  • #1 6459659
    gebels8
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam problem z wieżą Sony MHC RG40. Padła w niej końcówka mocy,oddałem ją do serwisu gdzie wymienili mi ją na nową(zapłaciłem prawie 200 zł). Wieża działała przez tydzień. Następnym razem postanowiłem sam wymienić końcówke(za podróbke zapłaciłem 30 zł),ale to dało efekt tylko na dwa dni. Z następną końcówką było to samo!
    Proszę was o pomoc w zlikwidowaniu przyczyny tej usterki(bo spalona końcówka jest jej skutkiem). Może ktoś z was ma schemat do tej wieży?

Proszę poprawić temat i treść postu. Stosowanie wielkich liter nie boli.
    GM
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6460421
    rnb_bolii
    Poziom 39  
    Ocena: 1175
    Witam. Miałem taki przypadek. Po wstawieniu nowej znowu się uszkadzała. Problem tkwił w zasilaniu. Transformator uległ uszkodzeniu poprzez zwarcie końcówki mocy i podawał za duże napięcie. Wstawiłem inny transformator(akurat miałem z Tosca 303 i spasował- wziąłem zasilanie z tego trafa tylko na końcówkę mocy, reszta wieży była zasilana ze starego trafa, tylko odpiołem te uszkodzone, zawyżone). Tam siedzi jakiś STK zdaje się...
  • REKLAMA
  • #4 6461421
    gebels8
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzięki za pomoc! Wiem przynajmniej wiem gdzie szukać usterki. Shemat też na pewno będzie mi pomocny.

Regulamin p.6
    Proszę się zastosować do moderacji z pierwszego postu.
    (dj-MatyAS)
REKLAMA