Witam
dołącze do pytań - bo jakaś czarna magia dla mnie z tym xp +sp1 - o co chodzi????
to więc tak - chciałbym zainstalować Xp-ka bez win 98, - bo "z" 98 już potrafię

i powiedzmy: mam czysty komputer , wróć,,,, kasuje stary system - czyli muszę najpierw usunąć partycję i je ponownie utworzyć i wtedy format tak???? tylko jaki program uruchomić ???w 98 był fdisk a tutaj??? mam juz czysty komp i skąd wziąść ten program - jakie polecenie z płyty??
w tej chwili odpalam dyskietkę od starego win98 se,ble,ble,ble kursorek zatrzymuje się A:_ - w tym momencie w win98 pisałem setup i juz wszystko pięknie grało, a teraz wpisuje setup i wyskakuje mi, coś że dos nie zna komendy czy jakoś tak.... co ma robić??? przejść do jakiegos innego katalogu?? inna komenda??? jak utworzyć dysk startowy do xp, i jak się nazywa komenda do tworzenia i usuwnia partycji na płytce xp??
proszę mi nie pisać o ustawieniach CDromu jako pierwszego - załóżmy, ze jak u kolegi - nie działa mi boot cos tam i chce odpalic to na starej dyskietce od 98 - tam jest dos, i moge sobie formacik szczelić z tej dyskietki - jeżeli jest lepsze rozwiązanie proszę o pomoc
pozdrawiam