logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z SE T630 przy użyciu HWKuFs Micro?

anbon 07 Maj 2009 12:56 2007 14
REKLAMA
  • #1 6501470
    anbon
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam

Co mam kliknąć w programie aby ściągnąć simlocka np. z T630? Nie widzę tutaj "init simlock"?
  • REKLAMA
  • #2 6501508
    lala166
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Jak już wszystko podłączysz dobrze (usuniesz RSA itd jak bedzie trzeba) to INIT LOCKS
  • #4 6501656
    anbon
    Poziom 13  
    Oki, dzięki koledzy. Jak tylko zamówię kabelek to opowiem o swoich "przeżyciach" związanych z simlock out.
  • REKLAMA
  • #5 6588979
    anbon
    Poziom 13  
    Oki, mam już kabelek plus 2 krokodylki do niego: czerwony(plus) i czarny(masa).Czytałem na forum że bateria powinna byc podłączona.
    Czyli kabelek plus 2 krokodylki plus bateria?
  • #6 6589002
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Albo bateria albo krokodylki.
  • REKLAMA
  • #7 6589098
    anbon
    Poziom 13  
    oki, dzięki.
    A jak ściągnąć simlocka? Klikam RSA i co dalej?
  • #8 6590374
    gsmangel
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 10
    Potem jak odblokuje rsa to klikasz init locks, a potem to już z górki:)
  • #9 6591512
    R*
    Poziom 29  
    Ocena: 52
    Manual się kłania.
    Akurat mamy piękną akcję kolekcjonowania i uploadu instrukcji- Widziałem już kilka instrukcji które zamieściłem na początku roku- ludzie z kilkoma postami wysyłali na konkurs (szkoda gadać...)
    poszukaj pliku "instrukcja.doc" na forum albo na (GSMOK w ofercie UFSa jest do pobrania ;) )

Pozdrawiam
    Kucin
  • #10 6593040
    anbon
    Poziom 13  
    Jeden poszedł. Ale po ściągnięciu simlocka nie odpalał. Wgrałem MCU to ruszył.
    Drugi miał chwilę słabości i przez parę godzin był martwy. Później sam z siebie odpalił ale z simlockiem dalej. Niestety HWK nie widzi tego telefonu.
    Czyli potwierdzić można doświadczenia Kolegów. HWK nie jest rewelacyjny do flashowania SE.
  • #11 6593149
    R*
    Poziom 29  
    Coś musisz źle robić. Do flashowania to jest SETool, a starsze to Cruiser. Ja simlocki z T610 czy T630 przez HWK robiłem xxrazy i nie miałem większych problemów. A jak masz to zawsze możesz emulować UFS na COM i w programie SEMCTool (jakoś tak się nazywał) to był chyba USBSmark kraczony ;] zdjąć....
  • #12 6593242
    Full Gsm
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    moze kolega ma kabelek nie dobry ja dzisiaj sztuke zrobilem specjalnie dla testow i od strzala.
    tornado ufs3+ hwk :).
  • REKLAMA
  • #13 6593419
    anbon
    Poziom 13  
    Chyba to jednak wina telefonu. Podłączam inny T230 i widzi za każdym razem. Chyba trzeba rozebrać i styki porządnie przeczyścić.
  • #14 6593431
    R*
    Poziom 29  
    Odnośnie mojego postu- ogólnik, nie że źle robisz dlatego nie wykrywa. Może coś ubiłeś w nim, albo jest brudny- dobrze mówisz wymyj wyczyść.
    Skoro ruszyłęś inny to kabel jest raczej ok ;]
  • #15 6593715
    clubs
    Poziom 38  
    Ocena: 406
    wiadomo jak cisniesz rsa to tel trup i trzeba flashowac samo mcu , swoja droga nie wszystkie t630 maja rsa jest to w wersji r6 , r7 ...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby zdjąć simlocka z telefonu Sony Ericsson T630 przy użyciu programatora HWK (HWKuFs Micro), należy po prawidłowym podłączeniu urządzenia (w tym ewentualnym usunięciu RSA) wybrać w programie opcję "INIT LOCKS". Przed tym krokiem konieczne jest odblokowanie RSA poprzez kliknięcie "RSA" i nawiązanie połączenia ("connect"). Do podłączenia wymagany jest odpowiedni kabelek z dwoma krokodylkami (plus i masa) lub bateria telefonu. Po wykonaniu tych czynności proces zdejmowania simlocka przebiega bez większych problemów. W przypadku problemów z wykryciem telefonu przez HWK zaleca się sprawdzenie stanu kabli i styków, a także ewentualne wyczyszczenie ich. Niektóre wersje T630 (np. R6, R7) mogą mieć różne zabezpieczenia RSA, co wpływa na skuteczność odblokowania. W razie problemów z flashowaniem lepszym narzędziem może być SETool lub Cruiser, a także emulacja UFS na COM i użycie SEMCTool. Po zdjęciu simlocka czasami konieczne jest wgranie MCU, aby telefon poprawnie działał.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA