logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie radia JVC KD-G421 w Polonezie przejściówka - zmiana końcówki

CenaJohn 08 Maj 2009 17:56 3172 3
REKLAMA
  • #1 6506438
    CenaJohn
    Poziom 10  
    Witam,.
    Mam następujacy problem mam niestety dość starego poldka, mianowicie jest to tzw. "przejściówka". Jest w nim zamontowane radio z taką o to końcówką:
    (to jest przykładowe radio). Chciałbym się dowiedzieć jak zmienić tą końcówkę na inną taką by pasowało do np. takiego radia:

Obrazki na przyszłość proszę dodawać w ten sposób: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1241901.html Na forum nie wklejamy linków do aukcji, wystarczy opis i zmieniłem tytuł z: "Co to za końcówka??"- Regulamin punkt 11. Przeniosłem z Serwis. [TW]
  • REKLAMA
  • #2 6506475
    artis666
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    To co masz to typowe złącze montowane w tanich radiach rodem z chin, niestety będziesz musiał odciąć "to coś" i dołączyć bezpośrednio do instalacji nowe kable z wtyczką. Metoda dowolna, Lutowanie, Kostka, zależy co Ci bardziej odpowiada. W starej masz 4 przewody, zasilanie, masę i 2 kable do głośników, masa w tym przypadku jest wspólna. A w nowych radiach jest już całkiem inaczej, więc musisz dokopać się do miejsca gdzie było przyłączone stare złącze. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6506559
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 273
    Musisz dokupić dwie kostki ISO. Zasilająca i głośnikowa.
  • #4 6508455
    CenaJohn
    Poziom 10  
    dzięki za pomoc
REKLAMA