logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać nowszy soft V 06.31 na Nokia 3120 za pomocą MT-Box?

bombel20 08 Maj 2009 20:38 1206 3
REKLAMA
  • #1 6507101
    bombel20
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Witam szanownych kolegów, zakupiłem sobie MT-Boxa do serwisu i nie bardzo mogę go ogarnąć. 3 lata robiłem tylko w serwisie na samsungu (NsPro/UST Pro) i nokia to jak narazie czarna magia. Chce wgrać nowszy soft do 3120 a dokładnie: V 06.31 . Sciągnąłem sobie z supportu plik RH-19dp_v_10[1].00__mcu06.31. I teraz wytłumaczcie mi łopatologicznie skąd mam wziąźć MCU i PPM?? Czy tą aplikacje którą sciągnąlem odrazu zaznaczam w MT-Box czy to jakoś instaluje/rozpakowywuje wcześniej?? Wogóle kiedy sie wgrywa MCU a kiedy PPM?? Co się stanie jak wgram tylko jedno z dwóch?? Prosze o instrukcje prawie jak małemu dziecku ;)
  • REKLAMA
  • #2 6507131
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    jak sciagnoles plik exe to musisz zainstalowac to i dopiero jak odpalisz mt boxa i dasz phone info to mt sam znajdzie pliki
  • REKLAMA
  • #3 6507220
    bombel20
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    ściągnąłem RH-19dp_v_10[1].00__mcu06.31 a następnie zainstalowałem to na dysku C, odpalam Mt ale sam mi nie wyszukał tych plików.... znalazłem w folderze Phoenix jakies pliki ale nie wiem co wybrać... A może miałem ten plik rozpakować tam gdzie jest zainstalowany box, czyli na innej partycji??

Dodano po 53 [minuty]:

poszło, u góry tam gdzie jest opcja PCode wybrałem: 0511580 - Euro B Latin Poland, Red i samo wybrało sobie pliki. Nokia ruszyła;) Pierwsza Nokia nie ubita :)
  • #4 6507999
    goodmaster
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Miałem identyczny problem heh i pytałem o to samo ;-) milion plików i nie wiadomo co wybrać, dobrze że kolega "poochone" udzielił fachowej porady! Ja pobrałem pliki i wybrałem euro B poland, to nie mógł odnaleźc plików ponieważ były nowsze niż mtbox chciał wgrać. Ale poradziłem sobie dobierając odpowiednie ręcznie, łatwo zauważyć zalezność - Tak na przyszłość :) pozdr.
REKLAMA