logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reset komputera w Nissan K11 1999 - krok po kroku jak to zrobić?

p_novy 10 Maj 2009 14:48 2022 8
REKLAMA
  • #1 6512758
    p_novy
    Poziom 9  
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Poziom forum spada, ale przez takich ignorantów jak Ty. Taki był problem wkleić jakiś link do odpowiedzi ?? Wiem jak się korzysta z forum i wiem gdzie się znajduję opcja szukaj. Może mam zbyt małą wiedzę żeby odpowiednio sformułować pytanie, ale opcja szukaj nie zwraca mi nic co by mogło mi pomóc.
  • REKLAMA
  • #2 6512828
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3918
    Twoje zdenerwowanie ma uzasadnienie..
    Ale na pełny reset Micry trzeba 36g.

pomyłka 36 godzin, albo 360 godzin już nie pamiętam
  • REKLAMA
  • #3 6512884
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Pisząc "g" , myślisz o przyśpieszeniu.
  • #4 6512945
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 6513081
    p_novy
    Poziom 9  
    Sorry elektrit, nie wiedziałem że to forum dla elit i że przeciętny użytkownik który na co dzień nie interesuję się elektroniką samochodową nie uzyska tu żadnej informacji. Czy to pytanie które zadałem jest tak proste że aż Ci się nie chce odpowiadać, czy może nie znasz na nie odpowiedz?
  • REKLAMA
  • #6 6513144
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3918
    p_novy czy ty jesteś jakiś mało gramotny, przecież twoje pytanie jest przerażające technicznie. Nie możesz się po naszych odpowiedziach tego domyśleć?
    Nie obrażaj się tylko zadaj normalne pytanie
    Samochód to nie windows
  • #7 6513167
    p_novy
    Poziom 9  
    Po prostu chcę wykasować wszystkie błędy które zostały do tej pory zalogowane.

Dodano po 6 [minuty]:

W pierwszym poście wkleiłem link do tematu w którym opisuje swój problem. Jeśli nie jesteśmy się w stanie dogadać co do kasowania błędów to może niech mi ktoś powie jaka jest przyczyna mojej usterki.
  • #8 6513535
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 6513638
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Może tak - jest zepsuty , jest to odpowiedz ogólna ale zrozumiała.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu resetowania komputera w samochodzie Nissan Micra K11 z 1999 roku, ze szczególnym naciskiem na wykasowanie zapisanych błędów. Użytkownik poszukuje instrukcji krok po kroku, jednak odpowiedzi na forum są nieprecyzyjne i często krytyczne. Pojawia się niejasność dotycząca czasu potrzebnego na pełny reset (wspomniane 36 godzin lub 360 godzin, co jest prawdopodobnie błędem). Wątpliwości dotyczą także rodzaju komputera (ECU) w samochodzie oraz sposobu usuwania błędów diagnostycznych. Brak jest jednoznacznej instrukcji, a dyskusja wskazuje na potrzebę precyzyjnego określenia modelu sterownika i zastosowania odpowiednich narzędzi diagnostycznych do kasowania błędów. Wskazano, że reset komputera samochodowego nie jest prostą operacją i wymaga wiedzy technicznej oraz odpowiedniego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA