logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer VoiceKraft 2000 do komputera? Zasilanie i koszty

jedreo 14 Maj 2009 18:04 1288 5
REKLAMA
  • #1 6529982
    jedreo
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam serdecznie,

Mam do was pytanie, otóż zamierzam kupić subwoofer firmy voicekraft do samochodu, ale z przeznaczeniem by go podłączyć także pod komputer.

Model jest przedstawiony tutaj:
    [...]
    Co muszę mieć by zmusić to do działania pod komputerem. Problemem jest oczywiście zasilanie.

Pisałem do autora aukcji i niestety nie otrzymałem sensownej odpowiedzi. Proszę o pomoc i ewentualne koszty takich działań. Dodam, że nie mam zielonego pojęcia na temat elektroniki dlatego chciałbym by metoda była idiot-proof i plug-and-play.

Pozdrawiam serdecznie.

Link do aukcji już usunąłem, a teraz niech Kolega zada pytanie.
    GM

Edit by jedreo:
    Pytanie jest zadane, a i dziękuję za usunięcie linku do aukcji. Myślę, że znacząco to pomoże przy rozwiązaniu problemu.

Dane odnośnie modelu:
    Moc: - 350 Watt
    Rodzaj zawieszenia : - innowacyjna guma butylowa
    Napięcie: Od 11 V do 15V
    Pasmo przenoszenia : - 40 – 300 Hz
    Rodzaj cewki : - 2 wentylowane aluminiowe
    Bass: - 20 cm polipropylen lakierowany
    Skuteczność: - 90 dB
    Impedancja: - 4 Ohm
    Montaż: Na poziomie amatorskim
    Podłącznie: 2 chinch + Impuls + zasilanie

http://www.ferrosound.pl/allegro/zajac/foto/bb2000/InstrVK2000.jpg

Droga wielce szanowna Administracjo. Proszę o nieusuwanie tego linku bowiem zdjęcie te przedstawia model subwoofera, którego zamierzam kupić a szczerze wierzę, że żaden użytkownik tego forum nie posiada umiejętności jasnowidzenia, zza wyjątkiem moderatorów i administracji owego forum. Myślę, że bez owego zdjęcia, będzie niezmiernie ciężko stwierdzić w czym tkwi problem i jak się do niego zabrać.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6571016
    jedreo
    Poziom 11  
    Widze ze zle zostałem zrozumiany. Chodzi mi o subwoofer "Aktywny" i problem w tym ze wzmacniacz jest przystosowany do napięcia stałego 12V. Warto budować prostownik specjalnie do tego? i jakie transformator do tego by trzeba zastosować?

Proszę zapoznać się z Regulaminem obowiązującym na Forum.
    Zdjęcie można zamieścić w inny sposób - bez naruszania w/wym. Regulaminu.
    Co do postawionego pytania - również odsyłam do wspomnianego powyżej Regulaminu p.14
    Wystarczy chyba poszukać podobnych tematów, a nie zaśmiecać Forum pokrewnymi...?
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #4 6574599
    lyndzik
    Poziom 18  
    Ocena: 55
    Chłopie tematu typu "wzmacniacz samochodowy w domu" było więcej niż multum na forum użyj wyszukiwarki i znajdziesz wszystko co będziesz chciał
  • REKLAMA
  • #5 6574638
    Tomq
    Poziom 38  
    Ocena: 187
    Cytat:
    problem w tym ze wzmacniacz jest przystosowany do napięcia stałego 12V. Warto budować prostownik specjalnie do tego

Nie warto. Nie oplaci sie tak robic, lepiej ta kase dolozyc do normalnego subwoofera.

Miejsce sprzetu audio do samochodu jest w samochodzie, nie w domu.
  • #6 6575054
    jedreo
    Poziom 11  
    tomq8888 Dzięki wielkie za krótka i sensowna odpowiedz!

Do zamknięcia!
REKLAMA