logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pytanie na temat wymiany pamieci w karcie graficznej

IzzyMan! 16 Maj 2009 22:34 2413 4
REKLAMA
  • #1 6538863
    IzzyMan!
    Poziom 25  
    Ocena: 24
    Chciałbym sie dowiedzieć czy jeżeli w karcie graficznej padła któraś z pamieci to czy jest możliwa jej wymiana w jakimś serwisie i ile to moze kosztować. Proszę o sensowne wypowiedzi.

Mam 8800GTS ale coraz bardziej przekonuje mnie ona ze jest w niej walnieta któraś z kosci pamieci
  • REKLAMA
  • #2 6538868
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Są odpowiednie firmy które się zajmują wymianą kości pamięci na kartach. Koszt w zależności od firmy.
    Że tak zapytam, co się dzieje? Artefakty?
  • REKLAMA
  • #3 6538880
    IzzyMan!
    Poziom 25  
    Ocena: 24
    Karty jeszcze tylko nie sprawdzałem u kogoś innego w komputerze bo do kogo pójdę to nie ma dodatkowego zasilania do karty... No i pozostaje kwestia źle nałożonej pasty przeze mnie. Na początku po zmianie pasty ze starej zakurzonej działała bez problemów później znowu sie zaczęło znowu cos dziać(artefakty w systemie i grach) przedtem w systemie nie było. Dodam ze to działo sie po zainstalowanych sterownikach. Bez sterowników grafika chodzi bez problemów

EDIT
    A mam pytanie jakie dokładnie firmy zajmują się wymianami pamięci? MOze bym im wysłal grafike i by ją sprawdzili
  • REKLAMA
  • #4 6538889
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Może być pamięć lub GPU uszkodzone. Pamięci zawsze tańsze na pierwszy strzał.

Jest kilka firm. Proszę użyć Google. Nie będę reklamował tutaj.
  • #5 6648982
    Dzierzba
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam podobny problem.
    Tylko z GTX 280 SSC EVGA. Artefakty w Bios'ie i restarty systemu po zainstalowaniu sterowników.

Choć killer podał informację o tym, że takie firmy istnieją w Polsce. To ja niestety szukam takich firm w UK. I tutaj cała moja bolączka. Google milczy na moje pytania, choć zapewne źle je stawiam.

Czy ktoś z was forumowiczów zna firmę lub forum odpowiadające elektrodzie abym tam się mógł spytać o takie firmy?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Morisako
REKLAMA