logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clatronic AR687 CD/MP3 - Nieprawidłowe działanie wyświetlacza i przycisków

orzelzone 18 Maj 2009 12:20 2694 4
REKLAMA
  • #1 6544191
    orzelzone
    Poziom 11  
    Witam mam taki problem a mianowicie po włożeniu panelu przedniego na wyświetlaczu krzaki lub pełne menu lub nic tylko podświetlenie,reset nie pomaga.Nie działają żadne przyciski oprócz pogłośnienia, które działa, ale nie pokazuje nic na wyświetlaczu.

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 6550414
    Draqo89
    Poziom 11  
    sprawdź połączenie panelu z radiem styki oraz popraw luty na tym połączeniu znajdź schemat i sprawdź napięcia podane na panel chyba że się nie orientujesz to zanieś radio do serwisu

Dodano po 1 [minuty]:

sprawdź połączenie panelu z radiem styki oraz popraw luty na tym połączeniu znajdź schemat i sprawdź napięcia podane na panel chyba że się nie orientujesz to zanieś radio do serwisu
  • REKLAMA
  • #3 6551303
    orzelzone
    Poziom 11  
    Luty posprawdzane i poprawione, napięcie na panel około 4,5v
  • REKLAMA
  • #4 6551922
    Draqo89
    Poziom 11  
    powinieneś mieć też 12V ponieważ podświetlanie zazwyczaj sie opiera na tym zasilaniu niestety nie posiadam schematu dlatego nie za wiele Ci pomogę poszukaj na zasilaniu sprawdź tranzystory i oczywiście musisz mieć podpięte napięcie zasilanie i memory razem oraz minus po 2 rozkręć panel i sprawdź podświetlanie i czy coś nie jest pęknięte czy upalone napisz do czego doszedłeś i co wywnioskowałeś
  • #5 6555934
    orzelzone
    Poziom 11  
    Niestety nie mam na pięcia 12v ale powinno być raczej 9v tak mi się zdaje, bo po ponownym rozkręceniu radia na czynniki pierwsze zauważyłem punkty kontrolne 12 v , 9v ,gdn, itd. Z tego co widzie to 9v idzie właśnie na panel ,ale na punkcie kontrolnym 12v i 9v kupa napięcia brak .Pokombinuje jeszcze i postaram się cię umieścić zdjęcie jak wyjdzie jakieś przyzwoite bez odblasków.
REKLAMA