logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

POLAR LTS 885 - pralka nie wiruje i nie wypuszcza wody, co sprawdzić?

modss 18 Maj 2009 19:07 3862 5
REKLAMA
  • #1 6545718
    modss
    Poziom 10  
    jak w temacie sprawdezilem węże wypompowujące przed i za pompką żadnej skarpety nie wciągneło cóż za licho?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6545783
    postrzepiony
    Specjalista AGD
    Ocena: 131
    A pompa działa ? Jeśli tak, a nie wylewa wody to działa nieprawidłowo - do wymiany, chyba , że źle sprawdziłeś węże.
  • REKLAMA
  • #3 6551550
    modss
    Poziom 10  
    Nie wiem juz sam o co biega pompe sprawdzilem i dziala i pralka zaczela normalnie pracować wiruje i wypuszcza wode :)
  • REKLAMA
  • #4 7242677
    Karollo1982
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam, przepraszam ze dopinam sie do tematu, ale dotyczy on tego samego problemu i modelu pralki.;)

Otoz podobnie jak u kolegi moj polar nie odwirowuje prania i pozostawia wode w bebnie. Pompe na krotko sprawdzalem dziala bez problemu, weze sa ok i wszystko przebiega sprawnie do momentu odwirowania.

nurtuje mnie jednak fakt, iz pralka wiruje gdy beben jest pusty ( bez prania tylko woda ) po wlozeniu ciuchow slychcac tylko buczenie i zadnych oznak zycia silnika... w czym moze byc problem bo juz naprawde zgloopialem;) bardzo prosze o pomoc ja natomiast przeprowadze jeszcze kilka testow;) pozdrawiam, i z gory dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #5 7251469
    kapsel 12
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    pralka żeby przejść w wirowanie to musi najpierw wypompować wodę w przyszłości sprawdzaj czy filtr jet czysty i głębiej w pompie nic nie siedzi jak również dobrze by było sprawdzić czy niema zbyt dużego luzu na wirniku pompy bo jeśli jest to będzie się czasami blokować i problem się powtórzy -drożność węża odpływowego myślę że sprawdziłeś
    A co do kolegi który się podłączył do tematu to przyczyną braku obrotów z ciuchami na wirowaniu może byc zalużny pasek klinowy na kole pasowym .

nieznam tej pralki i niewiem jaki w niej jest zamontowany typ silnika jeżeli nie kumutatorowy to może być przyczyną uszkodzony kondensator silnika
  • #6 7252036
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA