logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skasować inspekcję serwisową w Volkswagen Passat 1999?

rrobert 13 Maj 2004 22:20 23405 9
REKLAMA
  • #1 640040
    rrobert
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    jak skasowac inspekcje w passacie 99
  • REKLAMA
  • #2 640186
    toradek
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Uzyc interfejsu VAG i programu VAG-COM lub ScanTool.
  • REKLAMA
  • #3 640980
    rrobert
    Poziom 14  
    a czy da sie to zrobic bez kompa
  • #4 641327
    toradek
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Z tego co wiem, to nie. Potrzebny jest komp. To jest inspekcja, a nie blad.
  • REKLAMA
  • #5 641398
    j_a_c
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    Z tego pamiętam ,to sie da bez kompa ale nie we wszystkich wersjach, napewno jest to gdzies na forum opisane,
    wydaje sie że trzeba było przytrzymac kasowanie licznika włączyć stacyjke trzymajac kasowanie i czekać pare sekund aż cos sie zmieni na wyswietlaczu i pokrecic druga gałkom od zgarka do momentu aż się zmieni dalej
    mam pełny opis ale wczoraj mi sie zepsuł dysk na moim kompie i jak go uruchomie to będe to miał
  • REKLAMA
  • #6 641809
    rrobert
    Poziom 14  
    prasze o pomoc w inspekcji i czym mzna przestawic licznik

moze cos to zmieni jest to pasek z b5 w dizlu
    podrawiam
  • #7 642450
    j_a_c
    Poziom 17  
    znalazłem ten ten plik wiec daje moze ci pomoze jest tam wszystko opisane i nie tylko ten samochód
    Załączniki:
    • Kasowanie Inspekcji.zip (2.22 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 673496
    pawelgd2
    Poziom 10  
    A jeżeli w opisany sposób nie da rady tego zrobić?
    Mam skode fabie 1,4 mpi 2003rok ,wersja RUN.
    Co wtedy?
  • #9 674527
    j_a_c
    Poziom 17  
    jesli nie działaja sposoby z opisu zo moze oznaczac ze masz samochud z wydłuzonym okresem przebiegu i trzeba go skasowac przez komputer
    albo gdziej jest pomyłka
    czasem tesz sie zdaza ze pasuja sposoby z innego samochodu koncernu VW
    z tego co pamietam dane były aktalna niestety do roku 2001 moze cos zmienili?
  • #10 674707
    krzys_j
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    W Fabi jest zmieniony zestaw wskaźników od 2003 roku. Jeśli wyświetla się kluczyk przy przebiegu dziennym to tylko VAG lub inny interfejs

Podsumowanie tematu

✨ Aby skasować inspekcję serwisową w Volkswagen Passat z 1999 roku, najczęściej konieczne jest użycie komputera z interfejsem VAG oraz oprogramowaniem VAG-COM lub ScanTool. W niektórych wersjach Passata możliwe jest skasowanie inspekcji bez komputera poprzez przytrzymanie przycisku kasowania licznika, włączenie stacyjki i manipulację pokrętłami na desce rozdzielczej, jednak metoda ta nie działa we wszystkich modelach. Inspekcja serwisowa różni się od błędu i wymaga specjalistycznego sprzętu do resetu. W przypadku innych modeli koncernu VW, takich jak Skoda Fabia 1.4 MPI z 2003 roku, zmieniono zestaw wskaźników i reset inspekcji wymaga wyłącznie interfejsu komputerowego. Metody opisane dla Passata 1999 mogą nie działać w nowszych modelach lub wersjach z wydłużonym okresem przebiegu, gdzie reset jest możliwy tylko przez komputer diagnostyczny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA