logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skasować inspekcję SERVICE w VW Touran 2.0 TDI 2004 bez komputera?

trakoserwis 14 Lip 2009 21:05 28853 13
REKLAMA
  • #1 6779143
    trakoserwis
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam pytanko.
    Czy wie ktoś jak bez pomocy kompa skasować SERVICE w VW Turanie 2.0 TDI z 2004 roku?
    Posiadam interfejs CDIF a on nie ma opcji kasowania Dyieki i poydrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6779217
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2299
    Jeżeli masz , long life , to tylko na kompie.Gdy ma krotkie terminy , to przy pomocy dwóch przycisków pod lewym i prawym zegarem.
    Nacisnąć przycisk prawy i przytrzymać w tym położeniu i włączyć zapłon. Pojawi sie napisz servis, Zwolnic przycisk.Następnie obrócić lewy przycisk w prawa strone , do skasowania wskazania. Wyłączyć zapłon.
  • #3 6779283
    arturzbsk
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    W VW Paasat B6 po wciśnięciu przycisku z kluczykiem należy nacisnąć z drugiej strony licznika przycisk od ustawiania zegarka z minutami.
  • REKLAMA
  • #4 9256066
    artku8
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam też pytanie odnośnie kasowania servisu w TOURANIE. Jest ustawiony Long Life i chce wyłączyc migająca informację przy każdym uruchamianiu. Posiadam urządzenie V-Scan MULTIDIAG z oprogramowaniem i złącze OBD II. Tylko potrzebuje pomocy jak ugryźc temat :) .
  • #5 9256145
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 9256524
    artku8
    Poziom 10  
    Can obsługuje, pytanie od czego zacząc aby usuną tą informację? Gdzie szukac tej opcji w menu oprogramowania?
  • REKLAMA
  • #7 9257787
    andrend
    Poziom 26  
    Ocena: 605
    Tablica przyrządów 17 kanał
  • #8 9273136
    artku8
    Poziom 10  
    jednak coś nie jest tak; mam połączenie z komputerem; wchodzę w tablicę przyrządów następnie w adaptacje, wpisuje 02 pojawia się "Wciśnij przycisk [symbol strzałki w górę lub w dół]: wpisz wartośc adaptacji. [OK]: Enter" podczas tego komunikatu nie reaguje na przyciskane strzałki; naciskam OK; pojawia się na wyświetlaczu taki układ: Numer 2
    Wartośc 1

0 171 3
    -46.6 mm
    255 255
    zwnieniam Wartośc z 1 na 0 naciskam OK i pojawia się inf. Adaptacja wykonana po wyłączeniu napięcia kluczykiem i odłączeniu interfejsu i włączeniu ponownie napięcia kluczykiem nadal miga symbol klucza informacji serwisowej czy ja jednak coś źle robie ?
  • #10 9273463
    artku8
    Poziom 10  
    czyli prawidłowo to wykonałem ? bo nie jestem pewny czy właściwą procedure zastosowałem
  • REKLAMA
  • #12 9281982
    artku8
    Poziom 10  
    zastosowałem procedurę którą odczytałem z interfejsu, wszystko przebiegało prawidłowo do momentu który opisałem wcześniej, w tym miejcu zwątpiłem czy procedure przeszdłem prawidłowo bo według odczytanej instrukcji powinno to wyglądac inaczej
  • #13 9283618
    knachu
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Chyba mam taką instrukcje, sprawdzę i jutro dam znać.
  • #14 9325572
    artku8
    Poziom 10  
    czy ktoś może udzielic jeszcze porady. knachu jeśli jeśli znajdziesz instrukcję to prośba o napiasanie, dzięki

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat kasowania inspekcji SERVICE w Volkswagenie Touran 2.0 TDI z 2004 roku bez użycia komputera. W przypadku ustawienia serwisu na tryb Long Life reset możliwy jest jedynie za pomocą komputera diagnostycznego. Dla krótkich terminów serwisowych istnieje procedura manualna polegająca na jednoczesnym przytrzymaniu prawego przycisku pod zegarami podczas włączania zapłonu, pojawieniu się napisu "servis", zwolnieniu przycisku i obróceniu lewego pokrętła w prawo w celu skasowania wskazania. W Volkswagenie Passat B6 analogicznie stosuje się przycisk z symbolem kluczyka oraz przycisk do ustawiania zegarka. Użytkownicy posiadający interfejsy diagnostyczne, takie jak CDIF czy V-Scan MULTIDIAG z oprogramowaniem i złączem OBD II, zgłaszają trudności z odnalezieniem właściwej opcji kasowania inspekcji, mimo obsługi protokołu CAN. Próby adaptacji wartości w tablicy przyrządów (kanał 17) nie zawsze skutkują wyłączeniem migającego symbolu serwisu. Zalecane jest kontaktowanie się z producentem urządzenia diagnostycznego w celu uzyskania wsparcia. Dyskusja wskazuje na konieczność stosowania odpowiednich procedur diagnostycznych i ograniczenia manualnego resetu do krótkich terminów serwisowych w VW Touran 2.0 TDI 2004.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA