logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy TP może wyłączyć usługę CENTREX przy umowie na czas nieokreślony?

grzecho_dg 09 Cze 2009 12:20 2203 8
REKLAMA
  • #1 6634488
    grzecho_dg
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    W mojej firmie mam ok. 50 nr w sieci CENTREX. Jeszcze w tamtym roku rozni konsultanci dzwonili z TP i proponowali nowe, zdecydowanie mniej korzystne uslugi. Argumentowali to m.in. tym, ze w zwiazku faktem, iż CENTREX od dawna juz nie jest usluga swiadczona dla nowych klientow to stopniowo bedzie "odcinac" od CENTREX`u juz dzialajacych klientow.
    Dodam, ze moja umowa wygasla i przeszla na czas nieokreslony.
    Moje obawy rosną ponieważ chcialbym skorzystac z preselekcji u innego operatora w celu obnizenia kosztow polaczen, co wiaze sie ze zdecydowanie mniejszymi kwotami na fakturach od TP.
  • REKLAMA
  • #2 6634577
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 837
    Nie powinni, zacznij pytać o nazwiska konsultantów i agresywnie mów, że złożysz na nich skargę, bo potrafią być wybitnie nachalni i niekumaci. Jak masz umowę na czas nie określony z CENTREX to dopiero rozwiązując jąz nimi możesz iść dalej. TP szuka forsy gdzie się da.
  • REKLAMA
  • #3 6639098
    sp2sci
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Każdą umowę można wypowiedzieć z dwóch stron.
    Przeczytaj dokładnie, tam jest napisany termin niestety :-(

Pzdr
  • REKLAMA
  • #4 6646254
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Tak TP może Tobie zlikwidować centrex jeśli umowa już wygasła, a Ty nie przedłużyłeś umowy na nowych warunkach.

ps

Jak pisał kolega wyżej umowy na centrex były podpisywane na czas określony wskazany w umowie i po jego upływie straciły, stracą moc prawną.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 6648674
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Ale swoją drogą możesz to zamienić na grupę biznesową, i dalej mieć rozmowy za darmo między swoimi numerami. Tyle że nie ma już krótkich numerów. Plan sekundowy jest chyba lepszy niż ten w centreksie. Upomnij się o dobry pakiet bezpłatnych minut i już. Likwidowałem już kilka centreksów i zawsze się to klientowi opłaciło. Zwłaszcza że po wykorzystaniu bezpłatnych minut warto korzystać z operatora niezależnego.
  • #6 6689926
    ypson
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Postaw sobie PABX i rozmowy w firmie między pracownikami będziesz miał za darmo, a jeszcze lepiej VoIP w sieci LAN.
    Pozdrawiam
  • #7 9518721
    beskit
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Podepnę się z pytaniem. Zaproponowano mi dopisanie mojego numeru do sieci centrex jednej z miejskich firm. Dodam, że aktualnie mam umowę w TP na czas określony. Czy dopisanie do puli centrexu będzie skutkowało płaceniem abonamentu (Plan Domowy 60 57? PLN ) do konca umowy na czas określony plus abonamentu za Centrex (13PLN) a potem tyko 13?
    Wyobraźcie sobie, że NIKT na Błękitnej Linii nie był w stanie udzielić mi odpowiedzi na to pytanie!!
  • #8 9520351
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Pytanie dotyczyło czy "TP może mi zabrać centrex" a ty masz zupełnie inny problem.
    Bo chcesz mieć centrex.
    Temat założony w 2009, a Ty się do niego "podłączyłeś"
    Załóż własny temat zadaj stosowne pytanie i będzie dobrze.

Pozdrawiam.
  • #9 9520496
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    moim zdaniem jednak będziesz płacił oba abonamenty a to dla tego ,ze centrex jest usługą dodaną do istniejącego numeru na , który musisz mieć jakiś abonament .... w tepsie nie ma nic za darmo .... :) płac i płacz .... :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości wyłączenia usługi CENTREX przez TP (Telekomunikacja Polska) w przypadku umowy, która wygasła i przeszła na czas nieokreślony. Użytkownik pyta o podstawę prawną lub normatywną takiego działania TP, obawiając się zakończenia usługi, zwłaszcza w kontekście planowanego przejścia na preselekcję u innego operatora w celu obniżenia kosztów. Z odpowiedzi wynika, że TP prawdopodobnie ma możliwość wypowiedzenia takiej umowy po wygaśnięciu pierwotnego okresu określonego. Sugerowane rozwiązania dla użytkownika obejmują weryfikację warunków pierwotnej umowy, wykorzystanie preselekcji u innego operatora, rozważenie alternatywnych planów TP (jak np. grupa biznesowa) lub wdrożenie własnych rozwiązań (PABX, VoIP).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA