witam moj 1 post jest napisany Dymienie z rury wydechowe tam opisalem problemy. A teraz jest tak silnik i turbina oraz pompa dzialaja wzorcowa i sa 2 wersje 6 mechaników ( róznych) 1 to taka ze jak ktos wymienial Turbine ( jest nowa) to jakos cos mu nie poszlo i dostalo sie troche oleju do intercolera i powiedziano mi zebym przejechal nim dłuzsza trace i ze minie .
2 wersja = jest bardzo zatkany katalizator i dlatego sie bardzo dusi i kopci bo gromadza sie spaliny i dopiero jak jest ich duze ja dodam gazu to dopiero jest na tyle ciśnienia zeby je wyposcic przez katalizator ( tam przt Katal. nie byl nic robione chyba od nowości a samochod ma juz 230 TYS. km) i oto pytanie ktora wersje obstawiacie ? prosze o pomoc i pozdrawiam
2 wersja = jest bardzo zatkany katalizator i dlatego sie bardzo dusi i kopci bo gromadza sie spaliny i dopiero jak jest ich duze ja dodam gazu to dopiero jest na tyle ciśnienia zeby je wyposcic przez katalizator ( tam przt Katal. nie byl nic robione chyba od nowości a samochod ma juz 230 TYS. km) i oto pytanie ktora wersje obstawiacie ? prosze o pomoc i pozdrawiam