logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można zamienic w nagrywarce dvd, nagrywarke na hdd?

fiskusmati 12 Cze 2009 17:43 2260 4
REKLAMA
  • #1 6647261
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 25
    Witam.

Otóż moja nagrywarka nagrywa jak nagrywa (nagrywarka zewnętrzna, stacjonarna) LIKUS, za 60zł na allegro (prawie nówki, zostało jeszcze 47szuk:-) ) Ale problem w tym że pod koniec nagrywania na płytach dvd są błędy pozatym nieczyta wiekszosci płyt tylko te DVD+R/RW 4x a czasem nawet i tych nie czyta, wiec rozebrałem bo ona jest duza myslałem ze moze można dysk hdd podłączyc jeszcze, niestety nie, ale nagrywarka dvd jest normalna zwykła jak wyjęta z komputera no to pomyślałem że może można zamiast tej nagrywarki podłączyc hdd? tasiemka taka sama, tzn pasuje do hdd zasilanie tez.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6647490
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Cóż, wątpię aby taka zamiana przyniosła oczekiwany skutek. Niemniej jednak, podłączyć dysk na próbę możesz. Było by miło, jak byś przedstawił dokładny model nagrywarki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 6647522
    Digitron
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Spróbować można, w teorii powinno zadziałać... dyskowi nie powinno zaszkodzić...

Mamy rozumieć że złącze ATA?
    Nagrywarka podpinana do PC za pomocą USB?
  • REKLAMA
  • #4 6648052
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 25
    No gdziesz usb co ty gadasz, nagrywarka w pc jest podpięta przez takie złacze ATA chyba 80 pinów.

A i w pc i a nagrywarce są złącza ATA, nieststy hdd nie działa nagrywarka nawet nie daje obrazu na TV, ale jak podłączyłem nagrywarke dvd starą z komputera to jest obraz czyta płytę niby ale zawsze wyswietla napis FAIL czyli ze jakby zła płyta, a w tej oryginalnej nagrywarce te płyty działąły. Nie wiem może zworki trzeba pozmieniać?

Nagrywarka to jakas jest firmy LIKUS model DVR-230

Pozdrawiam
  • #5 6648226
    Latarnik
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    1. Sprzęt wabi się 4KUS DVR-230.
    2. Zabawa ze zworkami sprowadza się do trzech możliwości (Master, Slave, Cable select), więc prędzej będzie sprawdzić, niż pytać.
REKLAMA