logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wolno działajace wifi, router Dlink dir-615, zanika net.

MichAelis 12 Cze 2009 22:52 3030 4
REKLAMA
  • #1 6648670
    MichAelis
    Poziom 10  
    Mam problem z netem. Łacze sie z siecia przez router (Dlink dir-615) i do kompa stacjonarnego przez Wifi (karta wifi asus). Z zasiegiem problemu wiekszego nie ma, sila sygnalu jest bardzo dobra. Od tygodnia mam tak ze net mi na chwile "zanika" tzn wpisuje adres w przegladarce i z 20 sek nic sie nie wczytuje, aby po chwili stronki smigaly normalnie. Po jakims czasie sytuacja sie powtarza. Podlaczenie kablem nie wchodzi w gre. Z poczatku myslalem ze to problem providera, ale w momencie kiedy jest ten "zanik" tez na router nie moge wejsc, tak samo sie muli, czyli wynika ze to cos z Wifi. Wiem ze jest to problem z "komputerem", gdyz w chwili kiedy jest "zanik" inne urzadzenia dzialajace po wifi, czy kablu chodza bez problemu. Dziwne w calej tej sprawie jest to, ze w trakcie szukania problemu odinstalowalem oprogramowanie asusa i zaczalem uzywac tylko sterownikow windowsa (zaktualizowalem do najnowszych) i przez 3 dni wszystko dzialalo idealnie, wiec myslalem ze problem lezal w oprogramowaniu. Jednak dzis znowu zaczely pojawiac sie te same problemy z netem. Wczesniej, czyli od momentu kiedy mam wlasnie takie polaczenie z netem wszystko dzialalo dobrze przez dlugi czas. Nie wiem czy to istotne, ale mam ustawiona stala predkosc polaczenia, gdyz jak jest na automacie to czesto mam predkosc od 1mbit do 18, co spowalnialo mi net.
  • REKLAMA
  • #2 6648896
    yaiba
    Poziom 22  
    Ocena: 28
    Spróbuj może ustawić inny kanał na wifi.
    Ja kiedyś też tak miałem, jak za dużo sieci wifi w okolicy działało na tym samym kanale. Zmiana na inny pomogła.
  • REKLAMA
  • #3 6649675
    MichAelis
    Poziom 10  
    Probowalem to nic nie daje :/
  • REKLAMA
  • #4 6649990
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 327
    Wrzuc nowy firmware do tego routera, mi 4.0.0 na rev D1 powodował przywieszanie się, na najnowszym jest zdecydowanie lepiej.
  • #5 6652509
    MichAelis
    Poziom 10  
    Tylko dlaczego mam ten problem tylko na kompie? Inne urzadzenia dzialajace po wifi smigaja idealnie. Gram na nich po sieci.

Proszę stosować znaki diakrytyczne zawsze, a nie jak Koledze się przypomni. Proszę poprawić wszystkie swoje posty.
    Gusioo.
REKLAMA