logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VOICE KRAFT C-238. Na jakim układzie jest zbudowany? Podpięcie głośników.

13 Cze 2009 09:14 3432 3
REKLAMA
  • #1 6649448
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 6650140
    Darrieus
    Poziom 38  
    Ocena: 287
    Tak magia Voice Krafta jest zrobiony na TDA1554Q przykro mi bardzo, kolejny nabrany klient ;)

Jak by to grało , tak jak pierwsze lepsze radio samochodowe. Tylko że masz napis 400W i bezpiecznik 20A , takie placebo :D
    Jak podłączysz te głośniki co piszesz bez żadnej zwrotnicy to będziesz miał dodatkowo efekty wizualno zapachowe w postaci zadymy i smrodu spalonego TDA - bezpiecznik oczywiście się nie spali ;)

Przerób napis na 800W i sprzedaj ... (żart)
    Nadaje sie idealnie żeby do kompa w domu podłączyć , 12V pod ręką i moc odpowiednia 2x20W, lasek tym nie wyrwiesz szkoda to montować w samochodzie, no ewentualnie dla szpanu 400W TO BRZMI DUMNIE ;) hehe
  • REKLAMA
  • #3 6653246
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 17202021
    Majster1986
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Pozwolę sobie odgrzać temat. Dzisiaj znalazłem wzmacniacz Voice Kraft C-238, który kupiłem ponad 10 lat temu. Rozebrałem i okazało się że wewnątrz jest układ TA8210L Toshiby. Wygląda na to że z biegiem lat budowa wzmacniacza zmieniła się. Taka ciekawostka;)
    Podłączyłem do subwoofera Tonsil Passiv 20 (2x 80W RMS) sygnałem z radia samochodowego w trybie subwoofera i zasilany stabilizowanym 12v przyzwoicie narywa membraną głośnika, skok ponad 10mm. Radio nie było ustawione na max. Nie mam oscyloskopu, ale myślę że do przesterowania było mu daleko bo gra czysto. Popracował tak z godzinę i przetrwał:) Gdyby podać mu 14v lub więcej (według dokumentacji spokojnie do 18v) tym bardziej mógłby zaszaleć.
    Ma ktoś doświadczenia na ile go stać?
REKLAMA