logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciekawy przypadek z dyskiem Maxtor DiamondMax 22 - MX15

raf-pl 16 Cze 2009 09:33 2256 6
REKLAMA
  • #1 6662146
    raf-pl
    Poziom 10  
    Witam szanownych formumowiczów,

mam problem z dotarciem do danych zapisanych na dysku Maxtor DiamondMax 22 FW: MX15. Podejrzewam standardowe uszkodzenie firmware' u niestety wszystkie procedury, które probówałem nie działają.

Po podłączeniu dysku pod terminal pojawiają się naraz dwie linkijki:
    LED:000000cc Faddr:0024a051
    LED:000000cc Faddr:0024a051
    Następnie co mniej więcej pół minuty pokazuje się kolejny taki sam wiersz.

Próba użycia Ctrl+Z nie daje żadnego efektu.

Po odłączeniu elektroniki lub odizolowaniu styków od silnika lub sygnałowych nie pojawiąją się żadne komunikaty. Również nie działa Ctrl+Z.

Zwarcie styków opisane w dokumentacji PC3000 również nie skutkuje.

Proszę o pomoc i ewentualne sugestie.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam,
    Rafał
  • REKLAMA
  • #2 6662443
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6662475
    raf-pl
    Poziom 10  
    Witam,

zadałem to pytanie właśnie tutaj ponieważ zależy mi na czasie.
    W AceLabie na odpowiedź czeka się nawet 2 tygodnie. Poza tym panowie z Rosji z całym szacunkiem nie są wyrocznią. Myślę, że tutaj na forum jest wielu znakomitych fachowców.

Proszę o odpowiedzi na temat.

Pozdrawiam,
    Rafał
  • #4 6662497
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Cytat:
    ...zadałem to pytanie właśnie tutaj ponieważ zależy mi na czasie. ...

Pośpiech nie jest wskazany. Tak się Kolega śpieszył, że nie zapoznał się z podwieszonym tematem - szczególne uregulowania regulaminowe dla tego działu. W związku z tym, odpowiedzi Kolega nie uzyska na tym forum.
  • REKLAMA
  • #5 6662532
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 6662794
    raf-pl
    Poziom 10  
    PC3000 nie jest w stanie rozwiązać mojego problemu. Jak zaznaczyłem mam problemy z komunikacją przez terminal. Czy podłączę ten dysk to PC3000 czy to pralki nie ma to znaczenia. Terminal nie działa.
    Ponadto korzystam z terminala zbudowanego na układzie TTL/RS232.

Napisałem mojego posta ponieważ potrzebuję pomocy. Rozumiem, że nadrzędnym celem tego forum jest pomoc i wymiana doświadczeń. Ja jestem właśnie w takiej sytuacji.

Czy posiadanie PC3000 wyklucza mnie z udziału z tego forum???

P.S. Nie chcę wdawać się w tego typu dyskusję. Proszę o wypowiedzi osób, które chciałyby mi pomóc. Pozostałe "uczynne osoby" proszę o oszczędzenie sobie i mnie czasu.

Pozdrawiam,
    Rafał
  • #7 6662814
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy dysku Maxtor DiamondMax 22 FW: MX15, który wykazuje objawy uszkodzenia firmware'u uniemożliwiające dostęp do danych. Po podłączeniu dysku do terminala pojawiają się powtarzające się komunikaty LED:000000cc Faddr:0024a051, a próby użycia standardowych procedur, takich jak Ctrl+Z czy zwarcie styków zgodnie z dokumentacją PC3000, nie przynoszą efektu. Użytkownik korzysta z terminala opartego na układzie TTL/RS232 i zgłasza brak skuteczności narzędzi PC3000 w rozwiązaniu problemu. W odpowiedziach forumowicze sugerują kontakt z supportem AceLaboratory, jednak autor podkreśla potrzebę szybkiej pomocy i wymiany doświadczeń na forum, wskazując na ograniczenia wsparcia ze strony producenta narzędzi. Dyskusja podkreśla, że pytania dotyczące PC3000 powinny być kierowane do dedykowanego forum lub supportu AceLab, a na forum obecnym nie udziela się pomocy w tym zakresie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA