logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[lpc2378stk][c] Jak przygotować środowisko do programowania?

16 Cze 2009 19:48 1697 5
REKLAMA
  • #1 6664682
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 6664801
    slomo
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Freddie Chopin przygotował ostatnio tutorial jak przygotowac sobie środowisko programistyczne dla ARM-ow oparte na GCC i Eclipse.Tutorial jest dostepny na jego stronie.

pz
  • REKLAMA
  • #3 6824625
    Sinistra
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Ja mam notepad++ w którym piszę programy, ale żeby je skompilować muszę zapisać w moich dokumentach, uruchomić CMD i z wiersza poleceń kompilować komendą avr-gcc, potem avr-objcopy, i na końcu avrdude.
    Po tym zostaje parę zbędnych plików, ale za to wiem gdzie wszystko jest i nie ma miliona dodatkowych folderów od środowisk IDE.

Niestety, muszę dużo pisać w CMD i nie mogę robić wygodnych projektów tak jak w eclipse, czy avr studio.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 6825246
    Freddie Chopin
    Specjalista - Mikrokontrolery
    Ocena: 870
    Genialna porada [; Chciałbym zobaczyć jak skompilujesz projekt składający się z 30 plików znajdujących się w 4 folderach <:

Pozatym co ma wspólnego AVR z ARMem? To troche inne literki...

4\/3!!
  • REKLAMA
  • #5 6826695
    arrevalk
    Poziom 25  
    Ocena: 7
    Sinistra napisał:
    Niestety, muszę dużo pisać w CMD i nie mogę robić wygodnych projektów tak jak w eclipse, czy avr studio.

Raczej nie umiesz, poczytaj sobie o narzędziu "make".
  • #6 6827342
    Sinistra
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    jejku, się czepiacie, ja tylko powiedziałem jak mam ja i że to nie jest najlepszy sposób, ponieważ

Cytat:

A ja nie robię na ARM dlatego opisałem AVR.

Eclipse i tak mam na kompie ale nie używam, bo jeszcze nie robiłem projektu składającego się
    Freddie Chopin napisał:
    z 30 plików znajdujących się w 4 folderach <:

okej?
REKLAMA