Posiadam myszke Logitech MX-500, problem dotyczy uszkodzonego scrolla(rolki)przy myszce. Scrool sam działa jak chce, strony same sie przewijają góra/dół i wszystko inne co obsługuje rolka. Czasami na chwile normalnie działa a na drugi raz praca na tej myszce jest tak uporczywa że już bym ją wy... za okno. Nawet wyłączenie funkcji scroola w sterownikach nic nie daje i dalej w niektórych aplikacjach obraz tańczy po całym ekranie. Podejrzewam że to moze coś z elektroniką, bo przy innej myszce wszystko jest w porządku. Jak ją odkręciłem tam są takie dwa sensory, a między nimi rolka, moze to jest zwalone? Posiadam też inną myszke logitecha optyczną z rolką i też posiada podobne sensory, myślałem ze można by to przelutować? Jakieś pomysły?
Ta tańsza może iść na straty ważne żeby mx500 normalnie chodził, i jeżeli można by coś przelutować tylko nie wiem co i czy np. te sensory podejdą pod mx500? Dodam że natężenie światła nie gra roli. I jeśli elektronika jest zwalona to na jakiej zasadzie scrool sam chodzi jak mu pasuje?
Ta tańsza może iść na straty ważne żeby mx500 normalnie chodził, i jeżeli można by coś przelutować tylko nie wiem co i czy np. te sensory podejdą pod mx500? Dodam że natężenie światła nie gra roli. I jeśli elektronika jest zwalona to na jakiej zasadzie scrool sam chodzi jak mu pasuje?