logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat AROSA 1,0-spadające obroty i drgania samochodu

kachna1234 17 Cze 2009 20:46 4949 3
REKLAMA
  • #1 6669467
    kachna1234
    Poziom 2  
    Witam !
    Mam problem z obrotami.
    Samochód od jakich dwóch tygodni dziwnie się zachowuje tzn.
    2 tyg temu pojechałam do serwisu skody w celu wymiany sprzęgła.
    Po wymianie sprzęgła zauważyłam że samochód zachowuje się dziwnie tzn.
    Na wolnych obrotach przy naciśnięciu choćby hamulca spadają obroty do około 810-820 połączone z drganiem samochodu. Objawy nasilają się po włączeniu wentylatora lub ogrzewania tylnej szyby.
    Po wyłączeniu świateł i całej reszty samochód przestaje drgać i obroty wzrastają do około 850.Eksperymentowałam bo podejrzewałam słaby akumulator. Podłączyłam akumulator do prostownika i samochód działał ok nawet po włączeniu świateł i całej reszty. Kupiłam wiec akumulator. Dzisiaj został zamontowany nowiutki i niestety klops. To NIE był strzał w dziesiątkę.
    Obroty nadal świrują i samochód się trzęsie.
    Po sprawdzeniu VAG-iem wyskakuje błąd 465A a dziś nawet wyskoczył 4488. Oczywiście błędy kasują się i przy kolejnej diagnostyce nie występują ,ale po wyłączeniu akumulatora znowu się pojawia..Bardzo proszę o rady bo nie wiem co może być przyczyną takiej usterki....
  • REKLAMA
  • #2 6669489
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1635
    Nie wiem co to za błędy,ale sądząc po objawach zrobiłbym adaptację przepustnicy.
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 6669562
    kachna1234
    Poziom 2  
    465A-Voltage supply kl.30 voltage too low
    4488-Bank1,Mikxture adaption (add.)System too lean

to są opisy byków ale niestety w języku angielskich.
    Co oznacza adaptacja przepustnicy?
    Przepustnica w ciągu ostatnich tych właśnie dwóch tyg. została wyczyszczona, lecz bez wyłączania z niej wtyczki. Jedynie akumulator został do czyszczenia wyłączony...
  • #4 6669590
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1635
    co do samej adaptacji to poszukac instrukcji na forum a najlepiej zlecic komuś kto się na tym zna.
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
REKLAMA