Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Neostrada - Generic Host Process for Win32 Services

autoManiak1 19 Cze 2009 17:22 4112 9
  • #1 19 Cze 2009 17:22
    autoManiak1
    Poziom 12  

    Witam
    Mam modem ZXDSL 852 neostrady usługi TP. Przez 2 lata wszystko chodziło wręcz genialnie. Nie pamiętam jak ja to 2 lata temu instalowałem tą płytkę z TP że internet włączał mi się automatycznie takim szarym okienkiem połączenia telefonicznego a nie tą białą ikonką neostrady. Tydzień temu z przyczyn technicznych musiałem wymienić dysk twardy w komputerze na nowy i co za tym idzie jak wiadomo format i cały system od nowa stawiać. Zainstalowałem z powrotem neostradę tamtą płytką instalacyjną, z tym że teraz muszę uruchamiać neostradę normalnie czyli tym białym okienkiem neostrady a następnie dawać połącz. I tu zaczął się mój problem po kilkunastu minutach zaczął mi wyskakiwać błąd: Wystapił błąd z aplikacją Generic Host Process for Win32 Services.
    i rozłącza mi się net. Czytałem już chyba wszystkie fora na ten temat ściągnąłem wszystkie możliwe łatki, program do blokowania portów 135 i 445, odłączyłem aktualizacje internetowa zegara, wyczyściłem kompa ze wszystkich możliwych wirusów robaków itd kilkoma antywirusami. I nic dalej wyskakuje i go rozłącza:(. Ale wyczytałem że ktoś na forum jakimś pisał że należy właśnie ustanowić połączenie telefoniczne i to pomoże. I raczej to może tak być bo wcześniej tak miałem i wszystko przez dwa lata chodziło jak należy. To jest nawet cytat z tamtego forum:,,Proponuję wgrać tylko sterownik do modemu ADSL i skonfigurować jako normalne połączenie telefoniczne." Niestety nie jestem zarejestrowany na tamtym forum. I teraz moja wielka prośba bo po prostu nie wiem jak skonfigurować to zwykłe połączenie telefoniczne dla tego modemu:( Prosił bym jakąś instrukcje krok po kroku. System na jakim bazuję to Windows Xp profesional. Jak by ktoś wiedział jak utworzyć takie połączenie prosił bym o opis. będę bardzo wdzięczny a na 99% mi to właśnie pomoże. POZDRAWIAM

    W temacie nie używamy słów "problem", "pomocy".
    Gusioo.

    0 9
  • Pomocny post
    #2 19 Cze 2009 20:58
    Quka
    Poziom 12  

    http://www.compu.pl/content/view/380/159/#1

    Tu masz wszystko opisane, ale jeśli już zainstalowałeś cudowną aplikację to zapewne w oknie "połączenia sieciowe" oprócz "neostrada tp" masz jeszcze drugie "ZTE ..." ja zrobiłem to w taki sposób, że pobrałem tylko program ze strony powyżej link - AutoConnect. Kiedy go zainstalujesz w oknie głównym będziesz musiał wybrać jedno z połączeń (proponuję "ZTE..." następnie podajesz nazwę i hasło użytkownika (te od TP) i powinno wszystko działać (u mnie tak jest). Program jest niewielki i zajmuje niewiele pamięci, automatycznie łączy po uruchomieniu systemu i każdym zerwanym połączeniu.

    0
  • #3 19 Cze 2009 22:59
    autoManiak1
    Poziom 12  

    Dzieki, programik działa ale niestety dalej mi wyskakuje ,,Generic Host Process for Win 32 Services" :( :( i nadal neta rozłącza i po restarcie kompa przez chwilkę działa i znów:( ja już nie mam pojęcia teraz co jeszcze można z tym zrobić. Chyba wszystkie możliwości jakie były na różnych forach już wykorzystałem. Jeśli by ktoś miał jakiś pomysł bądź rade byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

    0
  • #4 20 Cze 2009 18:30
    Quka
    Poziom 12  

    Z tego co pamiętam ostatnio przed formatem też pokazywał mi się taki komunikat z tym że u nie problem był z dźwiękiem. Zaczynało się od tego, że kiedy np. słuchałem muzyki w Winampie to nagle przestawało odtwarzać i wyskakiwał mi komunikat że brakuje odpowiednich sterowników a później po restarcie że "coś" zablokowało dany proces i dalej było normalnie. Nie zdarzało się to często ale się zdarzało, po formacie już tego nie ma. Próbowałeś reinstalować sterowniki modemu? Może spróbuj zainstalować SP3.

    0
  • #5 21 Cze 2009 13:35
    autoManiak1
    Poziom 12  

    Tak, modem był dwukrotnie odinstalowywany i instalowany, SP3 wczoraj również sciągnąłem i niestety dalej nic:( błąd średnio po 10-15 min wyskakuje i rozłącza neta. Z tym że zauważyłem dziwną sprawę a mianowicie w tym programiku do łączenia internetu AutoConnect nieraz jak neta rozłączy to ten programik to pokazuje że neta nie ma i pokazuje informacje że coś tam nie może odnaleźć numeru z książki adresowej czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie a nie raz jak by ten program nie odczuwał tego że neta nie ma normalnie pokazuje jak gdyby wszystko ok, wyświetla numer IP, na pasku zadań wyświetlone jest zielone kółeczko z haczykiem jak gdyby net był a w rzeczywistości go nie ma ani stron wyszukiwarki Mozilli i explorera ani gg. Kosmos z tym komputerem się dzieje :cry: a chodził tak fajnie wcześniej;/

    0
  • #6 21 Cze 2009 16:15
    slawak1
    Poziom 11  

    Ściągasz program WINDOWS WORMS DOOR CLEANER, następnie uruchamiasz, zamykasz porty poprzez kliknięcie na odpowiedni prostokąt ;) mają się pojawić takie zielone fajki, wtedy porty są zamknięte i powinien problem ustąpić.

    Jeżeli problem nie ustąpi instalujesz łatkę KB894391 i po kłopocie..

    0
  • #7 21 Cze 2009 16:29
    Quka
    Poziom 12  

    Nie wiem, u mnie po reinstalacji systemu wszystko działa w porządku, może spróbuj sformatować. A jeśli nie to wywal wszystko związane z neostradą, sam ustanów nowe połączenie w systemie może to pomoże.

    Moderowany przez Gusioo:

    Format nie jest złotym środkiem. Za szkodliwą poradę otrzymuje Kolega ostrzeżenie. Regulamin, punkt 12.

    -1
  • #8 21 Cze 2009 17:23
    autoManiak1
    Poziom 12  

    Slawak1 jak już napisałem w pierwszym poście, mam ten program i mam zablokowane te porty i łatki mam pościągane. I wiem że to ludziom pomogło na różnych forach mi niestety nie:( . A co do neostrady obecnie odinstalowałem ,, neostradę" mam tylko zainstalowany modem ZXDSL i tym programem AutoConnect łączę się z internetem, ale i tak maxymalnie po 20 min. wyskakuje mi ten sam błąd. Chyba jednak w moim przypadku ponowny format jest nieunikniony z tym że muszę poszukać jakiejś innej płyty instalacyjnej z windowsem.Choć sam nie wiem bo przez chwile komp mój był u kolegi w akademiku i tam łączyliśmy się z netem przez sieć akademicką i chodził net około 4 godzin i nic nie wyskakiwało, To raczej wina neostrady. Jutro zadzwonię do obsługo technicznej neostrady zobaczymy co powiedzą.

    0
  • #9 24 Cze 2009 19:43
    autoManiak1
    Poziom 12  

    No niestety nic mi to nie pomogło. A jak myślicie czy może być to spowodowane tym iż po formacie nie ściągnąłem instalek płyty głównej??? Bo płyty nigdzie nie mam a na necie tez za bardzo nie ma skąd. Nazwa płyty głównej Chaintech P4X266 Motherboard jeśli ktos by znał jakiś adres skąd mógłbym ściągnąć sterowniki do niej to prosił bym o linka. Bo tam wyskakuje mi jakąś strona japońska i te ich śmieszne znaczki zamiast liter i za bardzo nie wiem o co tam chodzi:/.

    0
  • #10 21 Lip 2009 17:46
    Azprime
    Poziom 1  

    Być może problem tkwi w kolejności działań. Spróbuj tak:

    Problem "Generic Host Process for Win32 Services" zwiazany jest z atakiem sieciowym (robakiem internetowym) i wystepuje on tylko na laczach TPSA (neostrada, netia).

    Rozwiazanie problemu:

    Proszę z poniższego linka ściągnąć program 'Windows Worms Doors
    Cleaner":

    http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=1643&t=55

    Nastepnie prosze uruchomić ten program.

    Po uruchomieniu proszę nacisnąć dwa pierwsze górne przyciski (Disable
    DCOM i Close 445). W ten sposób zostaną zablokowane porty 135 i 445, dzięki
    czemu dezaktywujemy robaka.

    Nastepnie proszę zrestartować komputer.

    Po ponownym uruchomieniu proszę pobrać i zainstalować aktualizację
    KB921883 z poniższej lokalizacji:

    http://www.microsoft.com/downloads/details.as...FamilyID=2996b9b6-03ff-4636-861a-46b3eac7a305

    Po zainstalowaniu poprawki proszę zrestartować komputer.

    0