logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać zdjęcia z Nokii 6610 na komputer?

Sajlas 19 Maj 2004 09:42 1068 5
REKLAMA
  • #1 648662
    Sajlas
    Poziom 2  
    Witam mam pytanie czy da sie w jakis sposob sciagnac z Noli 6610 zdjecia?
    Bo niby mozna kupic aparat cyfrowy do tej Noki potem przezucic zdjecia na telefon i wysylac MMS-ami co mnie wcale nie urzadza ;) a nic nie pisze ze mozna zgrac na komputer. Probowalem programem Nokia PC Suite 5.1 bodajrze. Numerka nie pamietam ale bylo cos z piątką w kazdym badz razie. Prosze o szybkie odpowiedzi bo nie wiem czy kupowac ten aparat do nokii czy nie ;)
  • REKLAMA
  • #2 648684
    Raaf
    Poziom 22  
    Ocena: 77
    Zrzucić można przez port IRDA, lub kabelek.
    Irda mozna kupić/zrobić na RS232, USB, lub wykorzystać złącze na płycie komputera.
    Kabelek do PC SUITE musi być orginalny Nokia, albo Oxygenem, MB przez Mbus/Fbus.
    Wszystko było na Elektrodzie. Poszukaj.
  • REKLAMA
  • #3 648882
    garni
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Sajlas napisał:
    Witam mam pytanie czy da się w jakis sposob sciagnac z Noli 6610 zdjecia?
    Bo niby mozna kupic aparat cyfrowy do tej Noki potem przezucic zdjecia na telefon i wysylac MMS-ami co mnie wcale nie urzadza ;) a nic nie pisze ze mozna zgrac na komputer. Probowalem programem Nokia PC Suite 5.1 bodajrze. Numerka nie pamietam ale bylo cos z piątką w kazdym badz razie. Prosze o szybkie odpowiedzi bo nie wiem czy kupowac ten aparat do nokii czy nie ;)

Do zrzucania i wzucania zdjec z noki i na nokie polecilbym MobiMB Mobile Media Browser. jest to prosty programik stworzony wlasnie do wrzucania i sciagania plikow z komorki. Zgadzamy sie z postem powyzej ze Oxygenem tez mozna , ale tam jest to troszke pogatwane przynajmniej dla mnie, a swoja droga Oxygene to rewelacyjny program, w ktorym mozesz sobie zrobic np. swoje kolorowe logo do nokii 6610 ze zdjecia badz rysujac je recznie. Naprawde swietny programik,, ,
    Pozdrawiam

Ps. oba programy obsluguja port IRDA ;)
  • REKLAMA
  • #4 649136
    Sajlas
    Poziom 2  
    No looz irde mam i PC Suite tez i oxygen tez chyba ale za chiny nie wiem gdzie sie sciaga w PC Suite te zdjecia. Gdzie to sie robi w tym programie??
  • REKLAMA
  • #5 656843
    garni
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Dlatego polecam MobiMB Mobile Media Browser bo tam po uruchomieniu, program wykrywa telefon i wyswietla w drzeku katalogi w twoim telefonie. Teraz wystarczy przciagnac do tego katalogu to co chcesz wrzucic. Ten program jest latwy w obsludze. Pc SUITA jeszcze nie mialem, ale nprawde polecam MobiMB Mobile Media Browser.
    Pozdrawiam
  • #6 743035
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA