logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C25: Jak zmienić język na polski i przeflashować telefon?

chrisel 20 Maj 2004 10:55 1626 12
REKLAMA
  • #1 650489
    chrisel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    mam takie pytanie co moze nie grac w tym telefonie jest to wersja 10 i chce zmienic jezyk na polski probowalem programem lg25 ale nie wychodzi ma boot seqence failed chcialem go rownierz przeflaszowac ale zrzuca flasza a nowego nie wgrywa co moze byc nie tak???
  • REKLAMA
  • #2 650507
    chrisel
    Poziom 11  
    dodam jeszcze ze robilem kilka telefonow tym programem ktory posiadam i eszystko bylo ok tylko ten tel nie chce zaskoczyc
  • REKLAMA
  • #3 651011
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    sprobuj go zrobic najpierw an inna wersje langa np 1001 i wtedy dopiero PL pwonien zaskoczyc wlasnei wersja 10 tak miala.jest jeszce inny patent z uwalaniem fona ale ten mi zawsze dziala wiec po co uwalac
  • #4 663197
    chrisel
    Poziom 11  
    niestety ten telefon nie przyjmuje zadnej paczki z jezykiem moze jakas inna metoda?
  • #5 663664
    air_track
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    WitaM
    W załączniku masz kombajn do siemensów - jest The Best!
    Potrafi nawet wciągnąć Smoka z A50 bez rozbierania i bawienia się z Test pointem! A co wazne ma 3 tryby bootowania :-) Zabezpiecz oryginalny soft, zalatw interesującego Cię flash'a z neciku i potem to już zabawa w rysunki z tym programikiem

PozdrawiaM
    Załączniki:
    • freia.rar (774.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 663965
    Robgie
    Poziom 27  
    nie chcca ci wcale ublizac to gdybys wiedzial co piszesz byloby milo.Freja wogole nie robi siemensow C25 wiec jak chcesz pomoc w tym temacie?
  • #7 682633
    Pikotylek
    Poziom 12  
    Też mam tą wersję i mi się udało tym programem.Podłącz kabelek do fona i w programie ustaw SELECT LANGUAGE PACK na 3 i kliknij FLASH LANGUAGE.Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Siemens c25 lp change.zip (160.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 876353
    chrisel
    Poziom 11  
    wlasnie robilem tym programem i nic nie zadzialalo tzn fona wykrywa ale nie chce wgrac jezyka
  • #9 881331
    Robgie
    Poziom 27  
    pewnie masz wersje 10
  • #10 881412
    mateusz Kubański
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    ej sorki ale wiecie co ... mialem taki przypadek, przeczyscie styki UserPortu i uzywajcie Siemens C25 Total Flasher'a .( najlepszy programik do Flash'a - jesli nie to najpierw C25 by Bratek i dac Repair Phone a potem flash'a (S25 Total Flasher)) -//metoda w 100% pewna

wiem co pisze zajmuje sie phonami na codzień

pozdro. PixeL
  • #11 1029162
    Foope
    Poziom 11  
    mateusz Kubański napisał:
    ej sorki ale wiecie co ... mialem taki przypadek, przeczyscie styki UserPortu i uzywajcie Siemens C25 Total Flasher'a .( najlepszy programik do Flash'a - jesli nie to najpierw C25 by Bratek i dac Repair Phone a potem flash'a (S25 Total Flasher)) -//metoda w 100% pewna

wiem co pisze zajmuje się phonami na codzień

pozdro. PixeL

Chce wgrac polskie menu! Mam ten program C25 Total Flasher! Udostępni mnie ktos odpowiedniego flasha w formacie .c2r ktory własnie mam wgrac zeby bylo ok???
  • #12 1029414
    Foope
    Poziom 11  
    Poradzcie mi cos prosze! Jutro musze oddac kabel :///
    C25 Language Flasher u mnie nie dziala (chyba ze jeszcze nie mam czegos do tego)
    C25 Total Flasher mi łączy! Da sie tym wgrac polskie menu????
    Jak tak to jaki plik mam wgrac?
  • REKLAMA
  • #13 1031801
    Foope
    Poziom 11  
    Foope napisał:
    C25 Language Flasher u mnie nie dziala (chyba ze jeszcze nie mam czegos do tego)
    C25 Total Flasher mi łączy! Da się tym wgrac polskie menu????
    Jak tak to jaki plik mam wgrac?

Czy na prawde nikt nie moze mnie pomoc??! :/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Siemens C25 w wersji 10, w którym użytkownik próbuje zmienić język na polski oraz przeflashować urządzenie. Próby użycia programu LG25 kończą się błędem "boot sequence failed". Zalecane jest najpierw wgranie innej wersji językowej (np. 1001), a następnie polskiej, ponieważ wersja 10 ma specyficzne ograniczenia. Telefon nie przyjmuje standardowych paczek językowych, co sugeruje konieczność zastosowania alternatywnych metod. W dyskusji polecany jest program Siemens C25 Total Flasher, który posiada trzy tryby bootowania i umożliwia zabezpieczenie oryginalnego softu oraz wgrywanie flasha. Wskazano również na konieczność oczyszczenia styków UserPortu, co może wpływać na poprawność komunikacji z telefonem. Użytkownicy potwierdzają skuteczność Total Flasher’a oraz metody naprawy telefonu (Repair Phone) przed wgraniem nowego flasha. Pojawiły się pytania o dostępność polskich plików flash w formacie .c2r kompatybilnych z tym modelem. Ogólnie, zmiana języka i flashowanie wymaga specjalistycznego oprogramowania i odpowiednich plików, a także prawidłowego przygotowania sprzętowego telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA