logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlock z Nokia 2626 RM-291 V.04.61? Szukam skutecznego kodu

Marko121 27 Cze 2009 18:10 7643 15
REKLAMA
  • #1 6710751
    Marko121
    Poziom 17  
    Ocena: 119
    Witam
    Proszę o nie linczowanie mnie od razu za to pytanie, jeśli jest banalne lub nie w tym dziale zadane :)

czy jest szansa zdjęcia sim locka z tego fona kodem i czy ktoś może mi pomóż w zdjęciu locka?

szukałem gogle ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy w ogóle jest szansa że sim z tego modelu zejdzie kodem i nie znalazłem odpowiedniego kalkulatora , wpisałem pierwszy kod z Haris DCT4 CALC -niestety sim nie zlazł dalej nie próbowałem bo wolę nie marnować szans .
    Proszę o poradę

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6710777
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Czasy free kalkulatorow przeszly juz dawno do histoii, co do platform dct4plus i bb5, sprzetowo unlok lub kody operatorskie a te nie sa free.... szkoda twojego czasu w necie na szukanie free generatorow... tak to jest jak sie podejmujemy najczesciej za free znajomym robic haltury a wiedza z tego zakresu nie lezy w naszej waskiej specjalizacji, urzadzenia nie sa wcale drogie....
  • #3 6710967
    Marko121
    Poziom 17  
    Stokłosy napisał:
    tak to jest jak sie podejmujemy najczesciej za free znajomym robic haltury a wiedza z tego zakresu nie lezy w naszej waskiej specjalizacji, urzadzenia nie sa wcale drogie....

po pierwsze telefon jest mój i to normalne że chcę to zabezpieczenie zdjąć jak najtaniej
    po drugie jeśli sim spada kodem to nie jest żadna chałtura tylko ten sam efekt co robisz sprzętem tylko że za darmo :)

a co do wiedzy w wąskim zakresie ....hmm to nie wiem czy to miał być przytyk do mnie czy coś innego .... więc lepiej tego nie skomentuję ..

Dzięki za szybką odpowiedz .Jednak proszę o rozszerzenie twej wypowiedzi jeśli nie kodem to czym?
    JAF_FLASHER da radę ? bo może pokuszę się o zbudowanie sobie go nawet dla tego jednego fona
  • REKLAMA
  • #4 6711046
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Marko121 napisał:

po drugie jeśli sim spada kodem to nie jest żadna chałtura tylko ten sam efekt co robisz sprzętem tylko że za darmo :)

Tylko ze niema generatorow do DCT4++

I dlatego za darmo sie nieda

A co do tego JAFA FLASHERA to jeszcze potrzebujesz Pkeya zeby zrobic ten telefon a tego sam nie zrobisz a Pkey kosztuje ponad 300zl
    wiec lepiej isc do serwisu i zaplacis 20-30zl poczekac 30min
  • #6 6711961
    poochone
    Tym mozna zrobic sobie Flasha ale tylko z BB5 bo tylko takie telefony sa obslugiwane po USB a 2626 to jest seria DCT4 i takie telefony robi sie tylko po Fbusie i niema szansy czy tez mozliwosci zrobienia tego inaczej
    Wiec tak jak pisalem juz wyzej tylko pozostaje serwis

Mysle ze temat jest wyczerpany
  • REKLAMA
  • #7 6766119
    simplus2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    A czy turbo simem się uda simlocka ominąć na tym phonie?
  • #8 6766324
    jever 23
    Ocena: 280
    simplus2 napisał:

A warto?Poczytaj na temat turbosim ! Cena Turbosim=cena simlocka!
  • REKLAMA
  • #9 6786821
    Marko121
    Poziom 17  
    simplus2 napisał:

o ciekawy patent :) jakoś nie słyszałem o tym wcześniej , fajne rozwiązanie...

jever 23 napisał:

hmmm ...kto wie może i warto np: http://www.axxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    jest za jedyne 6,90 i może przydać się jeszcze do innego fona .
    Tak swoją drogą to ciekawe czy na moim fonie ten turbosim zdałby egzamin??
    Choćby on nawet 30zł kosztował to i tak się bardziej opłaci niż ściągać loca za 30 w punkcie :)
  • #10 6786891
    poochone
    To zainwestuj sobie w Turbo sima i później zobaczysz czy to aż taka Świetna sprawa.
    Za cale 6.9 plus przesyłka 12zl wyjdzie ci prawie tyle co za simloka ale masz ściągnięte raz a dobrze.
    I nie trzeba przycinać wycinać czy cokolwiek robić z karta sim.
  • #11 6820379
    simplus2
    Poziom 10  
    jever 23 napisał:

Pytanie brzmiało: Czy się da, a nie czy się opłaca.
    Bo to czy się opłaca to indywidualna decyzja.
    Zdejmowanie simlocka znosi gwarancje i kosztuje tyle co 3 turbosimy, a nie tyle co jeden... nie widziałem oferty zdejmowania simlocka za 10PLN, za to widzę średnio ceny od 30 do 50PLN
    Więc co się komu opłaca to zrobi.

Ponawiam pytanie o możliwości techniczne - czy się da ominąć simlocka turbosimem w Nokia model 2626?
    Bo w żadnym zestawie telefonów obsługiwanych przez kolejne turbosimy nie widzę 2626, ale może to być wynikiem znikomej popularności modelu
  • #12 6820492
    jever 23
    Ocena: 280
    A ja dalej twierdze że nie warto! W kazdym serwisie zrobią ci simlocka za 30 - 40 zł.Co do gwarancji - telefon nie nalezy do najnowszych - czytaj powyżej 1 roku.Zresztą sam spróbuj.I za chwile bedzie kolejny temat: Mam turbo sim i mój telefon nie loguje się do sieci albo:Ratunku mam tubo sim i jest zasięg i nikt do mnie się nie może się sie dodzwonic.
  • #13 6823808
    simplus2
    Poziom 10  
    jever 23 napisał:
    A ja dalej twierdze że nie warto! W kazdym serwisie zrobią ci simlocka za 30 - 40 zł.Co do gwarancji - telefon nie nalezy do najnowszych - czytaj powyżej 1 roku.Zresztą sam spróbuj.I za chwile bedzie kolejny temat: Mam turbo sim i mój telefon nie loguje się do sieci albo:Ratunku mam tubo sim i jest zasięg i nikt do mnie się nie może się sie dodzwonic.

Twoje prawo twierdzić, że nie warto, tylko nie o to chodzi.
    O tym, że simlocki zdejmują za 30-40zł już tu pisaliśmy wielokrotnie, wiemy o tym, nie musisz powtarzać.
    Rozumiem, że sam zajmujesz się zdejmowaniem simlocków i turbosimy psują Ci rynek, ale nachalne wmawianie że się opłaca czy nie nic nie da. Każdy potrafi policzyć sam na co w danej sytuacji lepiej wydać kasę. 1 simlock czy 3 turbosimy
    Problem jest techniczny czy to zadziała w tym modelu czy nie.
    Pomiń więc proszę aspekt ekonomiczny zagadnienia "simlock na NOKIA 2626 a turbosim" i skup się na technicznym.
  • #14 6824255
    waszko
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Technicznie turbosim może zadziałać, ale nie musi. Jak koledzy ci wcześniej odpisali, to często są problemy z zasięgiem, może pokazywać zasięg a ktoś nie będzie się mógł się dodzwonić. Turbo simy wykonane są bardzo delikatnie i przy wyjmowaniu i zmianie telefonu lub karty po prostu się psują. Dodatkowo trzeba wycinać kartę sim. Tak więc, każdy musi sam sobie przeanalizować czy warto kupić turbosim. Reasumując nigdy nie ma 100% pewności że kupisz i masz problem rozwiązany.
  • #15 6824596
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    @simplus2 kup tego turbosima i spróbuj , jak będzie chodzić to ok, jeśli nie to i tak i tak czeka cię wizyta w serwisie ;) i oczywiście podwójne koszty ;) tu ci nikt nie da gwarancji na turbo coś tam :P powodzenia
  • #16 6825469
    poochone
    Zamykam bo sie robi OFF topic
    Autor tematu jak będzie chciał coś dodać proszę o kontakt to otworze

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zdjęcia simlocka z telefonu Nokia 2626 (platforma DCT4, RM-291, wersja oprogramowania V.04.61) za pomocą kodu. Uczestnicy wyjaśniają, że nie istnieją darmowe generatory kodów do DCT4++, a zdjęcie simlocka wymaga użycia sprzętu serwisowego lub kodów operatorskich, które nie są dostępne bezpłatnie. Metody sprzętowe, takie jak JAF Flasher, wymagają dodatkowego klucza Pkey, którego koszt jest wysoki, dlatego bardziej opłaca się skorzystać z usług serwisu za około 20-40 zł. Próby użycia Turbo SIM jako alternatywy są omawiane, jednak technicznie może to działać, ale często powoduje problemy z zasięgiem, stabilnością połączeń i wymaga modyfikacji karty SIM. Turbo SIM jest rozwiązaniem tańszym, ale mniej pewnym i może prowadzić do dodatkowych komplikacji. Ostatecznie zalecane jest skorzystanie z profesjonalnego serwisu do zdjęcia simlocka z modelu Nokia 2626, gdyż nie ma skutecznej i bezpiecznej metody darmowego odblokowania kodem ani prostego sprzętowego rozwiązania dostępnego dla użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA