logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

R19 1,9 dT '95 Klima nie działa a jednak działa - ratunku w

PIT78 06 Lip 2009 16:35 1125 0
REKLAMA
  • #1 6745345
    PIT78
    Poziom 11  
    Witam .
    W zeszłym roku w mojej R19 odmówiła posłuszeństwa klimatyzacja ale jakoś objeździłem i tydzień temu pojechałem zrobić kompletny serwis - odzysk 220g czynnika i 240 g oleju , a ma być po 800g . Klima nabita , szczelna i nic nie działa - kompresor nie dostaje napięcia, posprawdzałem i kupiłem przekaźnik , poczyściłem styki założyłem i słychać cyknięcie kompresora ale brak chłodzenia Sad . Dziś przypadkiem w jakiś sposób spalił się bezpiecznik 20A pierwszy w środkowym rzędzie - symbol prostokąta z takim piorunem, i klima zaczęła chłodzić lecz równocześnie świeciła kontrolka ładowania akumulatora i obrotomierz opada wskazuje 0 obroty dopiero po dodaniu gazu pokazuje z 2-3 k obrotów po puszczeniu pedała znów opada, a po wymianie bezpiecznika na moment świeci kontrolka grzania świec żarowych - klima oczywiście przestaje momentalnie chłodzić.

Proszę o pomoc .

Edit: Edit2: No nic podjechałem do serwisu Klimy, ściągi elektryka wywalił 1 przekaźnik, poprzypinał kable i śmiga - 120 pln nie moje .. :(
  • REKLAMA
REKLAMA