logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć dwa domofony w jedno urządzenie? Szukam kompatybilnego rozwiązania

JedenPies 07 Lip 2009 17:49 3186 5
  • #1 6749546
    JedenPies
    Poziom 1  
    Witam,

Mam taką sytuację. U mnie w mieszkaniu są w tej chwili zainstalowane dwa domofony. Jeden do otwierania drzwi na klatkę i jeden do otwierania drzwi na klatkę na moim piętrze. Robię remont i przy okazji będę wymieniał domofony. Chciałbym jednak znaleźć rozwiązanie, które umożliwi mi obsługę obydwu wejść za pomocą jednego urządzenia. Nie ma znaczenia, czy przełączanie będzie się odbywać ręcznie czy automatycznie.

Czy istnieją takie gotowe rozwiązania? Gdzie tego szukać? Jak to jest z kompatybilnością tych urządzeń z tymi już zainstalowanymi w bloku?

z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam,
  • #3 6760142
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 6853901
    arekcom
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    alster1 ma rację , ja też bym to zrobił na tym przekaźniku ,tylko że na przekaźniku firmy jakiej masz system, jednak jak nie miałeś większego doświadczenia z domofonami to polecam ci zaprosić instalatora ponieważ możesz się troszkę pogubić w kabelkach bo przekaźnik musisz wpiąć w linie pomiędzy zasilacz a panel bramowy (ten "główny" ) a następnie dopiąć do niego instalację swojego piętra. życzę miłej zabawy i powodzenia
  • #5 6854535
    48h-sklep.pl
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Koledzy mają rację z tym przekaźnikiem ale możesz nie dać sobie sam rady, jak nie miałeś z tymi sprawami doczynienia, a co do domofonu to bardzo dobra jest firma Commax
  • #6 6857789
    Nowart
    Poziom 20  
    Ocena: 106
    Rozumiem że masz wejście tzw. główne i podrzędne? Do tego powiedz czy u Ciebie w bloku jest system cyfrowy czy analogowy. Proponuję zajrzyj tutaj:
    www.laskomex.com.pl
REKLAMA