logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telewizor LCD HD do 1500 zł polecacie do sygnału cyfrowego z TV sat?

cobra22 08 Lip 2009 10:31 3256 15
REKLAMA
  • #1 6752093
    cobra22
    Poziom 9  
    mam mały problem z moim thomsonem po 3 latach bezawaryjnej pracy ma już dość nie mam zamiaru go reanimować bo już włożyłem z niego ponad 100 zł i po miesiącu znowu szwankuje

i z tym związane jest moje pytanie jaki telewizor polecacie do 1300zł
    może jak poproszę rodzinkę to uda się 1500zł
    telewizor najlepiej lcd z obsługą HD
    telewizor do zwykłego oglądania

sygnał cyfrowy z tv sat

ps a może lepiej coś z odbiorników crt

czekam na wszystkie sugestje
  • REKLAMA
  • #2 6753361
    basstec
    Poziom 34  
    Ocena: 178
    Nie podales jaki rozmiar telewizora. Do 1500 zl mozna cos kupic, sporego wyboru nie ma ale firmowka sie znajdzie.
  • REKLAMA
  • #3 6753495
    cobra22
    Poziom 9  
    a sorry od 28 do 32 cali najlepiej
  • #4 6754207
    basstec
    Poziom 34  
    Sharp 32D44E - japonska matryca :) Zastanow sie tez czy nie dolozyc troche, za 1600-1700 mozesz kupic np LG nie pamietam jaki model ale FULL HD z tunerem MPEG4 czyli bez problemow bedziesz mogl odbierac naziemne cyfrowe kanaly.
  • REKLAMA
  • #6 6755177
    cobra22
    Poziom 9  
    no wiesz parametry niezłe jeszcze ten odtwarzacz super, ale nie znam tej firmy .Szerze mówiąc kojarzy mi się ze ze starymi telewizorami lampowymi
    może ktoś przybliży mi tę firmę?

sprawdzę jeszcze tego sharpa
  • #7 6755217
    basstec
    Poziom 34  
    Zobacz jeszcze np:

LG 32LH2000 - HD READY
    32XV550 - FULL HD
    LE32B450 - ten ma np. tuner mpeg 4 (nasza naziemna cyfrowa) HD READY

Ten Orion to mi sie kojarzy z medionem, takie promocje z aldi w niemcach. Lepiej chyba sobie kupic zewn. dvd i miec spokoj, jak sie zepsuje to jedno ;)

Dodano po 1 [minuty]:

Ten LE32B450 to samsung :)
  • #8 6756341
    pożeracz kartofli
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Polecam funaja bo są świetne jak za ta cenę
  • #10 6757412
    basstec
    Poziom 34  
    Nie rzucajcie jakimis funajami, beko, orionem, mediotem i tevionem bo to juz nie te czasy, ze firmowy tv kosztowal krocie, w tej cenie jest wybor znanych firm, z pewniejszym serwisem i wyrobiona opinia wsrod luzi.

Teraz jak kupujesz to w zasadzie najlepiej zeby mial juz MPEG4 bo cyfrowa naziemna zaczyna sie rozkrecac wiec bedziesz mial tv gotowy do tego standardu.
  • #11 6757434
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Mamy tutaj podobny temat . W tej chwili można w różnych sieciach kupić telewizory dobrych marek HD Ready w cenie do 1500 zł .
    Mojego Panasonica kupiłem w Domarze za 1100 .
  • #12 6757496
    basstec
    Poziom 34  
    Dokladnie HUCUL, moim zdamien wazne teraz zeby byl jak najlepiej wyposazony poprostu w tej cenie, wiadomo wejsc nigdy za malo, MPEG4 przyszlosciowe i jakas firma znana. Niech kolga pojdzie do jakiegos duzego sklepu z tv, pooglada, ktory mu odpowiada i pozniej poszuka gdzies takiego taniej, czasami sklepy maja niesamowita marze a czasami mozna trafic na naprawde fajna promocje.
  • #13 6757558
    cobra22
    Poziom 9  
    no widzę tu dużo propozycji
    ale i tak pewnie będę musiał zrobić rundkę po sklepach
    a ten mpeg4 tylko do cyfrowej naziemnej potrzebny?
  • #14 6757584
    basstec
    Poziom 34  
    Do cyfrowej naziemnej. Teraz wszystkie stacje beda nadawac cyfrowo, bedziesz mogl bez dodatkow odberac polsat, tvn, tvp. tvp2. tvpHD i jakies tam jeszcze programy, nie wiem dokladnie bo u mnie na pomorzu brak cyfrowego sygnalu.

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.dvbt.ovh.org/zasieg.html - tu masz zasieg tv cyfrowej na teraz, chyba nie ma polsatu i tvn, przepraszam za wprowadzanie w blad.
  • #15 6757648
    cobra22
    Poziom 9  
    jeszcze jedno znajomy ( serwisant telewizji satelitarnej UPS)
    odradzał mi kupowanie telewizorów z wewnętrznymi mówił że żeby odbierać kanały HD z satki i tak będę musiał dokupić odpowiedni tuner a możliwe że z nowymi ( tymi co dopiero wchodzą )tunerami tuner mpeg 4 nie będzie chciał dobrze współpracować i będą problemy czy to prawda?
  • REKLAMA
  • #16 6757837
    basstec
    Poziom 34  
    Po pierwsze nie UPS a UPC, po drugie UPC to telewizja kablowa nie satelitarna. Po przecie nie myl kablowki z telwzja naziemna. Standard kodowania jest przyjety i bedzie to mpeg4. Jesli telewizja naziemna bedzie nadawac w HD to bedziesz takie kabaly odbieral. Telewizja kablowa zawsze ma swoje dekodery i jakiego tv nie kupisz to bedziesz potrzebowal ich urzadzenie. Wiedz tez, ze jak dvb-t sie rozkreci na dobre to bedzie sporo programow do ogladania i to za darmo, wszystku publiczne, tvn, polsat, moze jakis tematyczne, moze ich byc kilkanascie lacznie a co za tym idzie tv satelitarna przestanie byc potrzebna. Pamietaj tez, ze tv nie kupujesz na rok, kup taki, zeby przez kilka ladnych lat sluzyl i obslugiwal standardy pewne.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując telewizora LCD HD do 1500 zł z obsługą sygnału cyfrowego z TV sat, warto rozważyć modele o przekątnej ekranu od 28 do 32 cali. Zalecane są telewizory z tunerem MPEG4, który jest niezbędny do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej (DVB-T). W dyskusji polecano modele takich marek jak Sharp, LG, Samsung oraz Panasonic, które oferują dobre parametry i pewniejszy serwis. Przykładowe modele to Sharp 32D44E z japońską matrycą, LG 32LH2000 (HD Ready), LG 32XV550 (Full HD), Samsung LE32B450 i LE32B350 (HD Ready z MPEG4). Telewizory mniej znanych marek jak Orion, Funai, Beko czy Medion są mniej rekomendowane ze względu na gorszą opinię i serwis. Warto zwrócić uwagę, że tuner MPEG4 jest potrzebny głównie do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej, natomiast do odbioru kanałów HD z satelity często konieczny jest zewnętrzny dekoder. Telewizory z wbudowanym tunerem satelitarnym mogą mieć problemy z kompatybilnością z nowymi standardami. Zaleca się zakup telewizora z myślą o dłuższym użytkowaniu i obsłudze przyszłych standardów cyfrowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA