logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JAF_Virtual_PKEY_v2 - czyżby całkowicie ubijał pkeye?

Br0k3R 11 Lip 2009 14:27 2357 16
REKLAMA
  • #1 6765816
    Br0k3R
    Poziom 18  
    Ocena: 38
    wykrywa wam normalnie po tym programie pkey'a? poleciłem koleżce zainstalowanie go(miał już na swoim pkey'u ~12% i "jaf dongle init failed"), zadziałał 2 razy ateraz sie tylko zawiesza. po odinstalowaniu virtual pkey drivers pkey nie jest widziany przez jafa ("Please insert activated pkey...") a w menedżerze urządzeń widać czytnik Smard Card...

Proszę poprawić temat na zgodny z regulaminem

mod poochone
  • REKLAMA
  • #2 6766508
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    A po co PKEY jeżeli virtual załatwia sprawę? Być może ubija - mi virtual V2 ubił UFS'a - musiałem postawić ;)
  • #3 6766563
    Br0k3R
    Poziom 18  
    mobista napisał:
    A po co PKEY jeżeli virtual załatwia sprawę? Być może ubija - mi virtual V2 ubił UFS'a - musiałem postawić ;)

Br0k3R napisał:
    wykrywa wam normalnie po tym programie pkey'a?[...] zadziałał 2 razy ateraz sie tylko zawiesza....

a no po to ... Virtual PKEY zawiesza sie teraz i tyle z jego działania zostało ;/
  • #4 6766580
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    No tak nie doczytałem - przepraszam ;)
  • #5 6767016
    dugikamionka
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    to samo co u mnie format i cały dzień isntalowania fleszy ..... ja tam uzywam teraz omg przynajmniej pewny

Proszę poprawić błędy gramatyczne następnym razem będzie ostrzeżenie

Mod poochone
  • REKLAMA
  • #6 6767056
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 6768420
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    irkor napisał:
    Darmówki są dobre dla Waszych 5-cio złtówkowiczów (jak ich się nazywa na tym forum).
    Każdy profesjonalny serwis nie powinien się "bawić takimi zabawkami".
    Jaki Pan, Taki Kram.

Więc z premedytacją dajesz programy które mogą uszkodzić boxy serwisowe a teraz piszesz, że nie powinno się tego używać!

Kolejny raz bez komentarza :|

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1362363.html
  • REKLAMA
  • #8 6768553
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 6769191
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Moim zdaniem powinien być punkt w regulaminie forum gsm podobny jak w regulaminie forum software. Czyli permanentny zakaz zamieszczania crackowanych programów. Co z tego, że na zagranicznych forach o tym dyskutują ? Jak ktoś będzie chciał to sobie znajdzie na zagranicznych forach.
    Z resztą sam piszesz, że szanujący serwis powinien działać w oparciu o oryginalne i płatne rozwiązania, także tym bardziej ludzi obracających się w tym temacie w ogóle nie powinno interesować, czy crack wyszedł czy nie, bo to im nie jest potrzebne.
    Od razu napiszę, żeby nie było później jakieś próby usprawiedliwiania, że jak oryginalny klucz został ubity, to z pomocą przychodzi crack. Otóż każdy szanujący się serwisant wymienił sobie klucz za bagatela 20żł na nowy i nie ma problemu z aktualizacja i resetem licznika klucza. A Ci co nie wymienili, no to tylko i wyłącznie ich strata i wina.
  • #10 6769740
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 6769783
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Słuchaj, a co mnie obchodzi że ktoś korzystając z craków przysparza sobie kłopotów, jak je używa to niech się martwi sam co później zrobić ze sprzętem lub komputerem.Właśnie dyskusja na takie tematy jest dla mnie bzdurą.Póżniej są tylko żale że u mnie w mieście niby konkurencja robi taniej.
  • #12 6769797
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Nie bardzo, bo zauważ, poziom tego forum i tak jest niski, i chyba nie ma co zaniżać. Tyczy sie to odnośnie gsm. Nie ma za bardzo nowych ciekawych tematów, powtarzają się setki razy te same tematy, gdy zada się bardziej ambitne pytanie trudno na nie znaleźć odpowiedź, a gdy ktos napisze o solucję na nie działający głosnik, zaraz 5 odopowiedzi z solucją. Uczymy ludzi wygody, dajemy wszytskim wszytsko podane na tacy, później jest płacz, lament, że 5plnowicze to, tam to. Sami sobie robimy konkurencję poprzez takie zachowanie, czy zamieszczanie crackow i sami sobie odbieramy pracę.
    I żeby nie było, każdy musi jakoś zacząć, na forum chyba wszytsko co się da zostało poruszone, także nie trzeba pisać tylko odsyłać do szukajki, jednak i to jest olewane przez moderatorów i wielu userów, po co szukać, jak mozna po raz setny napisać o tym samym i zawsze ktoś odpowie.
    Tyle ot.
    P.S. Trochę wazeliny ;) fischer8 jest dla mnie człowiekiem myślę z dobrym spojrzeniem na różne sprawy i wielu kwestiach się z nim zgadzam.
  • #13 6772047
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    W 100% popieram. A tematy crack mi ubił to i tamto powinny być od razu usuwane.
  • #14 6774879
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Za darmo to boli gardło. Crack zabił PKEY'a - trudno kupisz nowy za pare stówek. Cracki niejeden telefonik uwalą - a wtedy zarobi osoba, która ma prawdziwy sprzęt, a nie PKEY emulatorek.
  • #15 6783581
    Br0k3R
    Poziom 18  
    pkey wstał, dokładna przyczyna powrotu do żywych nie jest znana, prawdopodobnie coś ze sterownikami VPKEY_2 namieszał
  • #16 6783805
    R*
    Poziom 29  
    Ocena: 52
    Tak, zgadzam się- cracki powinny zniknąć.
    Pomyśl sobie że jesteś autorem jakiegoś super programu który zarabia dla ciebie kupe $$ a nagle jakiś fraj**** który ma trochę zdolności w programowaniu znajduje dziurę i bach! Robi cracka! I za przeproszeniem ru*** nim Cie w du**. Taka prawda.
    Jeżeli już myślimy o czymś za free to może warto by producenci pomyśleli o czymś takim jak np. kilkunasto minutowa wersja (choć wiem osobiście że banalnie jest zatrzymać licznik w takim programie by działał jak full). Takie "pokazówki" przydały by się by użytkownik mógł zobaczyć co oferuje urządzenie "na własnej skórze" i by doświadczył możliwości- a i ostatecznie zdecydował/lub nie- sie na zakup...

"Nie ma zabezpieczeń nie do złamania..."- niestety to zdanie jest 100% prawdziwe ;/ I choćby nie wiem jak ktoś zabezpieczał swój box- i tak programiści dojdą w kodzie jak zmienić dane by program był "za free"
    Smutne ale prawdziwe-
    -BO TO POLSKA
    -BO TO...?
    -Polska!
    -Przez jakie Pe?
    DUŻE Pe!

I tym akcentem kończę ten post
  • #17 6784086
    Lawarov
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Sęk w tym że dopóki znajdą się ludzie którzy będą używali cracków, cracki będą wychodziły. Najbardziej irytujący jest fakt żądania lub wielkiego zdziwienia kiedy to crack zabija oryginalny produkt, bo logiczne jest to iż zcrackowany soft nie będzie supportowany, a największymi krzykaczami będą Ci którzy jako pierwsi używali i rozpowszechniali cracka.

Idealnych zabezpieczeń nie ma, bo wszystko co stworzył człowiek, człowiek może złamać. I czasami na nic zdają się próby zabezpieczenia czegokolwiek w przypadku natrafienia na psychola czy też maniaka który za cel życiowy obierze sobie zcrackowanie czegokolwiek Smile

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z używaniem programu JAF_Virtual_PKEY_v2, który emuluje klucz sprzętowy PKEY. Użytkownicy zgłaszają, że Virtual PKEY może powodować zawieszanie się oryginalnego klucza PKEY oraz uszkodzenia urządzeń serwisowych, takich jak UFS. Po instalacji i użyciu Virtual PKEY sterowniki mogą powodować, że oryginalny PKEY przestaje być wykrywany przez oprogramowanie JAF, co wymaga reinstalacji lub formatowania systemu. Wątpliwości budzi stosowanie crackowanych programów, które niosą ryzyko uszkodzenia sprzętu i braku wsparcia technicznego. Wskazuje się, że profesjonalne serwisy powinny korzystać z oryginalnych, płatnych rozwiązań i wymieniać uszkodzone klucze PKEY zamiast używać nieoficjalnych emulatorów. Dyskusja porusza także kwestie etyczne i regulaminowe dotyczące zamieszczania i używania cracków na forach branżowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA