logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Altusy 110 czy zg403 z Radmorkiem 5102TE do rocka i elektro?

!urban! 13 Lip 2009 11:32 1646 7
REKLAMA
  • #1 6772437
    !urban!
    Poziom 17  
    Ocena: 27
    Witam, posiadam kolumny zg40\3 [ bez membrany biernej ] i Radmorka 5102TE. One są podłączone pod przód. Na tył mam space 86. Teraz mogę dostać od wujka najprawdopodobniej Altusy 110. Teraz jest pytanie?! Które lepsze? zg40\3 czy Altusy 110? Wszyscy jeżdżą po Altusach ja sam mam w domu jeszcze Altusy 140 ale zacząłem się powoli nad tym zastanawiać które będą lepsze. Muzyka której słucham to raczej rock. U2, Placebo, Nickelback, Oasis, Franz Ferdinand, czasami też coś z elektro, M83, MGMT. Lily Allen, Lali Puna, itp. Mam nadzieję że Wam to pomoże.
  • REKLAMA
  • #2 6773227
    globus1987
    Poziom 29  
    Ocena: 54
    Beż żadnego zastanowienia mówie, że zg 40 bo są to dobre kolumny o naprawdę ciekawym brzmieniu altusy to tylko dudnienie jedynie po modyfikacjach się dopiero do czegoś nadają.Zg 40 mają ogólnie dosyć dobre opinie altusy raczej nie.
  • REKLAMA
  • #3 6773616
    !urban!
    Poziom 17  
    Mój ojciec ma Altusy 140. Szczerze nawet podoba mi się ich brzmienie. Nic mi w nich nie przeszkadza ale tam jest inny wzmacniacz, jest jeszcze korektor graficzny podłączony. Cóż zobaczę jak to będzie grało z tym radmorem. Najwyżej sprzedam je koledze.
  • #4 6777470
    !urban!
    Poziom 17  
    Może ktoś mi jeszcze podpowiedzieć? Bo chyba nigdy nie było pojedynku takiego jak teraz.
  • REKLAMA
  • #5 6779015
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Posłuchaj i oceń, które wolisz zamiast pytać tutaj. Jakość dźwięku to bardzo subiektywne odczucie - nikt i nic nie zastąpi własnych uszu.
  • #6 6779249
    !urban!
    Poziom 17  
    Mhm. Okej. A Radzio wyrobi mocowo czy raczej kiepsko będzie? Zacytuje kogoś kto wypowiadał się dawno temu na forum " radzio daje 30W z palcem w nosie " czy to prawda? Czy ktoś sobie coś ubzdurał w głowie?
  • REKLAMA
  • #7 6779279
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 6780730
    !urban!
    Poziom 17  
    Jedno i drugie. Jak nie ma rodziców to przestawiam ściany. No może ściany nie ale podłoga się telepie w całym domu i okna też zagrają u mnie w pokoju. Dobra, nie męczę Was już bo jak nie usłyszę ich to nie będę wiedział. Dziękuje za odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy porównania kolumn głośnikowych ZG40/3 bez membrany biernej oraz Altusy 110 w kontekście odsłuchu muzyki rockowej i elektronicznej przy użyciu wzmacniacza Radmorka 5102TE. Użytkownik posiada na tył kolumny Space 86 i rozważa, które kolumny lepiej sprawdzą się na froncie. Jeden z uczestników podkreśla, że ZG40/3 charakteryzują się ciekawszym i lepszym brzmieniem, natomiast Altusy wymagają modyfikacji, aby uniknąć dudnienia. Inny użytkownik zwraca uwagę, że Altusy 140 mogą dobrze brzmieć, zwłaszcza w połączeniu z korektorem graficznym i innym wzmacniaczem. Poruszono także kwestię mocy wzmacniacza Radmorka 5102TE, który według opinii jest w stanie dostarczyć około 30W mocy, co powinno być wystarczające przy umiarkowanym poziomie głośności. Ostatecznie rekomendowane jest samodzielne odsłuchanie obu zestawów, gdyż jakość dźwięku jest subiektywna i zależy od indywidualnych preferencji oraz warunków akustycznych pomieszczenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA