logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips PVR HD, czasza 60 cm - częsty brak sygnału C+

gibbiceps 15 Lip 2009 18:22 2753 6
REKLAMA
  • #1 6782531
    gibbiceps
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Częsty brak sygnału C+ na Philipsie PVR HD , czasza 60cm. Konwerter standardowy od Cyfry . Niestety do HD musi być konwerter z dwoma wyjściami ten ma jedno czy to może mieć wpływ na brak sygnału ? Przez ok. pół roku było dobrze później pojawiał się sporadycznie komunikat " brak sygnału " a teraz kicha - nie ma nic . Podniosłem antene wyżej bo w pobliżu są drzewa i pomogło na tydzień i znowu gubi sygnał . Czasem jest czasem nie . Jak dla mnie to bardzo dziwne bo jak zgubi sygnał wystarczy poruszyć anteną i sygnał wraca a antena nie ma możliwości przestawienia się . O co tu chodzi ? Może zmienić konwerter ?
  • REKLAMA
  • #2 6782717
    zxvt
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Antena minimum 80cm konwerter może być pojedyńczy
  • REKLAMA
  • #3 6782722
    LXT
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Od jakości połączeń "F" , jakości kabla i wreszcie samego konwertera trzeba zacząć.
  • #4 6782763
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Tak jak kol. piszą po kolei antena 80cm sprawdzić wtyczki F konwerter opcjonalnie.
    I jeszcze jedno te Philipsy HD tak się zachowują najlepiej go wymienić jeżeli problem będzie dalej występował.
  • REKLAMA
  • #5 6784939
    gibbiceps
    Poziom 13  
    No właśnie ten problem występuje u rodzinki a u mnie taki sam zestaw chodzi od 2 lat bez problemu . Spróbuje pdmienić tunery i zobaczę co się dzieje . Dzięki .
  • #6 6785005
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Witam. W tym roku lato jest mokre i ciepłe lato więc gałązki szybko rosną , zobacz o które chodzi i przytnij je. Co do anteny to jak koledzy doradzają 80cm. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 7940356
    gibbiceps
    Poziom 13  
    Ok . Antena zamontowana w innym miejscu i sygnał jest .

Podsumowanie tematu

✨ Problem z częstym brakiem sygnału Canal+ na dekoderze Philips PVR HD przy użyciu czaszy 60 cm i standardowego konwertera z jednym wyjściem. Zalecenia obejmują wymianę anteny na większą (minimum 80 cm), sprawdzenie jakości połączeń typu "F", kabli oraz samego konwertera. Wskazano, że konwerter pojedynczy może być wystarczający, ale jakość elementów ma kluczowe znaczenie. Dodatkowo, wpływ na sygnał mogą mieć przeszkody takie jak gałęzie drzew, które należy przyciąć. Wskazano również, że dekodery Philips HD mogą mieć tendencję do problemów z sygnałem i w razie dalszych kłopotów warto rozważyć ich wymianę. Przeniesienie anteny w inne miejsce poprawiło odbiór sygnału.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA