Jakis czas temu wpadlem na pomysl podlaczenia kompa do tv. Chodzi mi o podlaczenie telewizora jako drugi monitor.
Karta Graficzna: Radeon HD 4670
Wiec lecimy od poczatku:
1. Telewizor
Ten do ktorego chce podlaczyc jest dosyc stary, nie ma wejscia HDMI wiec ten rodzaj polaczenia odpada. Ma on tylko dwie dziury :mrgreen:, jedna na kabel antenowy i druga Euro.
2. Polaczenie telewizor - komputer
Kupil w electro-world kabel (swoja droga strasznie drogi - prawie 80zl) euro-svideo
Dodatkowo okazalo sie ze moje karta nie ma wyjscia tv-out, wiec zakupilem przejsciowke:
3. Komputer
W komputerze mam 3 wejscia :mrgreen:
1 - tutaj mam podlaczony monitor (przez zlaczke ktora byla w zestawie z karta graficzna)
2 - tutaj podlaczam przejsciowka -> kabel euro-svideo
3 - HDMI
Problem w tym ze nie mam pojecia co dalej zrobic zeby to dzialalo, po takim podlaczeniu w tv (po wlaczeniu AV) mam czarny, falujacy obraz
Probowalem tego polaczenia na drugi, troche nowszym teewizorze ale wystepuje ten sam problem.
Karta Graficzna: Radeon HD 4670
Wiec lecimy od poczatku:
1. Telewizor
Ten do ktorego chce podlaczyc jest dosyc stary, nie ma wejscia HDMI wiec ten rodzaj polaczenia odpada. Ma on tylko dwie dziury :mrgreen:, jedna na kabel antenowy i druga Euro.
2. Polaczenie telewizor - komputer
Kupil w electro-world kabel (swoja droga strasznie drogi - prawie 80zl) euro-svideo
Dodatkowo okazalo sie ze moje karta nie ma wyjscia tv-out, wiec zakupilem przejsciowke:
3. Komputer
W komputerze mam 3 wejscia :mrgreen:
1 - tutaj mam podlaczony monitor (przez zlaczke ktora byla w zestawie z karta graficzna)
2 - tutaj podlaczam przejsciowka -> kabel euro-svideo
3 - HDMI
Problem w tym ze nie mam pojecia co dalej zrobic zeby to dzialalo, po takim podlaczeniu w tv (po wlaczeniu AV) mam czarny, falujacy obraz