logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodak c1013 aparat się nie ładuje, nie działają baterie

Karotka144 18 Lip 2009 21:00 3743 3
  • #1 6794674
    Karotka144
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem... Niedawno kupiłam aparat Kodak c1013. Na początku wszystko było w porządku. Gdy rozładowały się baterie włożyłam nowe, ale na wyświetlaczu pojawił się symbol "słaba bateria", a aparat się wyłączył. Dlaczego? Przecież nie miał akumulatorów do ładowania... Słyszałam, że można też ładować przez podłączenie aparatu do komputera przez kabel USB. Próbowałam, ale nic z tego. Po odłączeniu aparat nadal sygnalizuje, że bateria jest rozładowana i się wyłącza. :cry: Proszę o radę, jak ładować sprzęt?
    Z góry dziękuję! Pozdrawiam!
  • #2 6804418
    Krzysiek99925
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Najlepiej kupić baterie do ładowania i ładowarkę 4 baterie z ładowarką kupisz za około 40zł i nie trzeba będzie co trochę kupować nowych.
  • #3 6806063
    Karotka144
    Poziom 2  
    Dzięki, spróbuję. :D
  • #4 6873940
    bezum1
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Nie trzeba kupować baterii tylko "AKUMULATORY" najlepiej o jak największej pojemności oraz ładowarkę . Prawdopodobnie po rozładowaniu się baterii które były z aparatem , zostały włożone zwykłe baterie niealkalicze , na takich bateriach aparat nawet nie wystartuje. Jeżeli już awaryjne trzeba założyć baterie to tylko alkaliczne dobrej firmy.Zwykłe baterie nie mogą być naładowane ponownie (nie wkładać do ładowarki).
REKLAMA