logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - nie włącza się, tylko miga podświetlenie i piszczy

kionka7 26 Maj 2004 17:11 1127 7
REKLAMA
  • #1 661212
    kionka7
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Jak nacisne czerwona sluchawke czyli power tylko troche blysnie podswietlenie i czasem lekko pisnie nie chce się włączych ani nieda sie go sflashowac nawet nie pomaga opis naprawy z http://www.siemensiak.pl/go.php?id=articles&article=25
    Jak ktos wie jak to naprawić to prosze o pomoc. Telefon dostalem z free i nie wiem skad pochodzi i co mu sie stalo.
  • REKLAMA
  • #2 661225
    all_tel
    Poziom 25  
    Ocena: 65
    a baterie sprawdzileś , jakie ma napiecie ?
  • REKLAMA
  • #3 661461
    kionka7
    Poziom 16  
    3,75 V i jeszcze pisze przy flashowaniu ze jest uszkodzony boot sector z tego co si ezorientowalem trzeba na nowo eeproma wgrac ale nei bardzo cczje jak...
  • #4 661784
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    a probowałes swupem?
  • #5 662888
    kionka7
    Poziom 16  
    tak Swap tez nie dziala....
  • REKLAMA
  • #6 662990
    prozac
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    w swupie nie zapomnij zaznaczyć odpowiednich pól, to wszystko pójdzie jak po maśle hehe
    pozdro :P
  • REKLAMA
  • #7 663003
    com_boy
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja mialem c45 kiedys w nocy jakim programem chyba andromeda udlo mi sie zflaszowac byl martwy po wlanczeniu wyslwitlacz zapalal sie i gasl
  • #8 664226
    kionka7
    Poziom 16  
    wiem co w swupie trzeba zaznaczyc juz nie raz flshowalem a andromeda sprobuje

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens C35, który nie uruchamia się – po naciśnięciu czerwonej słuchawki (power) podświetlenie tylko miga, a telefon czasem lekko piszczy. Próby flashowania urządzenia kończą się niepowodzeniem, pojawia się komunikat o uszkodzonym boot sectorze. Bateria ma napięcie 3,75 V. Wskazano konieczność ponownego wgrania EEPROM-u. Próby flashowania za pomocą programu SWUP nie przyniosły efektu, choć zwrócono uwagę na konieczność zaznaczenia odpowiednich opcji w SWUP. Sugerowano również użycie programu Andromeda, który w przypadku modelu Siemens C45 pozwolił na przywrócenie działania telefonu z podobnym objawem (martwy, z migającym wyświetlaczem). Autor planuje spróbować tej metody.
REKLAMA