logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 wyłącza się po upadku – biały ekran, diody, restart po 30 sekundach

xxx27 24 Maj 2006 17:54 1085 11
REKLAMA
  • #1 2659142
    xxx27
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam Siemensa C65 który upadł i jak go się włancza to wyświetlacz zapala się na biało swiecą się diody przez jakieś 30 sekund, a po tych 30 sekundach telefon robi pimb i się wyłancza.Czy to może być soft ????? czy coś innego.Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2659155
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    jezeli to po upadku sie stalo to raczej nie soft (malo prawdopodobne choc nie wykluczone) ale moim zdaniem to raczej HW, jakies mikropekniecie, wygrzej porzadnie go hotairem.
    jezeli po upadku chodzil i dopiero po jakims czasie.. to mozeliwe ze SW
  • #3 2659156
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    softlub odlecialo cos plyty...

pozdrawiam leon.
  • #4 2659254
    xxx27
    Poziom 14  
    Grzanie płyty nic nie dało.Jeśli ktoś by miał soft do tego telefonu to był bym wdzięczny
  • REKLAMA
  • #5 2659352
    +Gajowy
    Poziom 23  
    www.gajowy-download.prv.pl || www.patching-world.com
  • REKLAMA
  • #6 2659511
    xxx27
    Poziom 14  
    Po wgraniu safta telefo się włancza normalie ale pisze Low battery.Co mam teraz robić

Dodano po 1 [minuty]:

Low battery i się wyłancza
  • REKLAMA
  • #7 2659539
    +Gajowy
    Poziom 23  
    :| no to naładuj baterię?!
  • #8 2659556
    xxx27
    Poziom 14  
    Jak go podłanczam pod ładowarke to nie ma żadnej reakcji
  • #9 2659587
    +Gajowy
    Poziom 23  
    no to zostaw go 'pod ladowarka' na godzinke, dwie.. jesli jest mocno rozladowany to nieraz kilka minut potrzebuje az 'zalapie'
  • #10 2659731
    xxx27
    Poziom 14  
    Teraz jak jest podłonczony pod ładowarke to robi pik i tak co jakiś czas ale baterji nie ładuje nie wiem już co jest grane
  • #11 2659811
    +Gajowy
    Poziom 23  
    naładuj baterie na innym tel, albo podlacz fona pod zasilacz i zobacz czy sie wlaczy..
  • #12 2659859
    xxx27
    Poziom 14  
    Ok popikał popikał ale zaczoł się ładować,jest tylko mały problem teraz trzeba ustawić Imei tylko jakim programem mam to zrobić bo w sst dawałem repair to przy włanczaniu mam wroning soware

Dodano po 32 [minuty]:

Najlepsza by była freia ale wiem że nie opsługuje tego modelu więc newiem czym mu ustawić Imei

Podsumowanie tematu

✨ Siemens C65 po upadku uruchamia się z białym ekranem i świecącymi diodami przez około 30 sekund, następnie wydaje sygnał dźwiękowy i wyłącza się. Problem najprawdopodobniej ma podłoże sprzętowe, takie jak mikropęknięcie płyty głównej, choć nie wykluczono całkowicie uszkodzenia oprogramowania. Próby naprawy obejmowały podgrzewanie płyty hotairem oraz wgranie nowego softu, po czym telefon uruchamiał się normalnie, ale wyświetlał komunikat "Low battery" i wyłączał się. Ładowanie baterii nie przebiegało prawidłowo – telefon nie reagował na podłączenie do ładowarki, a po pewnym czasie zaczął wydawać krótkie sygnały dźwiękowe bez skutecznego ładowania. Sugerowano naładowanie baterii w innym telefonie lub podłączenie telefonu do zasilacza. Po częściowym naładowaniu pojawił się problem z ustawieniem numeru IMEI – program SST Repair wyświetlał ostrzeżenie o oprogramowaniu, a popularny program Freia nie obsługuje modelu C65. Poszukiwano odpowiedniego narzędzia do ustawienia IMEI.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA