Witam. Swoje pytania kieruję do posiadaczy płyt głównych ASUS P5Q z kontrolerem Intel ICH10R Southbridge, oraz do osób zorientowanych w temacie. Mam problem z instalacją XP. W BIOS-ie ustawiłem "SATA configuration" jako "AHCI compatible". W instalatorze winXP home (SP2) standardowo wcisnąłem F6 (wiadomo), z dyskietki zainstalowałem sterownik "intel ICH10R AHCI ...". Instalator kopiuje pliki, niby wszystko gra... Następnie po sformatowaniu dysku w instalatorze następuje coś jakby "sprawdzanie dysku" i wyskakuje komunikat "włóż dysk oznaczony etykietą INTEL MATRIX STORAGE MANAGER DRIVER". Instalator czeka na dyskietkę i <ENTER>. Co to za dyskietka? Jak ją stworzyć? Wiem, że nie chodzi tu o tę dyskietkę z "F6", bo sprawdzałem. Ze strony asusa ściągnąłęm program "Intel(R) Matrix Storage Manager WHQL V8.0.0.1039" i próbowałem uruchomić na innym komputerze, ale pojawia się komunikat "unable to open file setup.exe". I tu "lekko" utknąłem w miejscu. Dodam jeszcze że jak ustawie w BIOSie SATA w trybie kompatybilności z IDE to wszystko hula aż miło, winXP się instaluje i nie ma żadnych problemów. No ale chciałem wykorzystać SATA ze względu na transfery:) Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o informacje, nawet jeśli nie udało się tego "przeskoczyć". Jeśli ktoś chce mi zasugerować żebym "sprawdził w googlach", albo "użył przycisku FIND na forum", to niech sobie daruje:) Z góry dziękuję za wszelką konkretną pomoc i dodam, że służę rewanżem:) Jeśli może to mieć jakieś znaczenie, to mam twardy dysk SAMSUNG HD502HI.