logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stary i uszkodzony MP3 Player i pamięć FLASH - wykorzystanie

jankol-el 27 Lip 2009 00:03 1552 0
REKLAMA
  • #1 6825464
    jankol-el
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    Witam Serdecznie! Mam nadzieję, że temat do działu dobrałem prawidłowo, jeżleli nie to proszę o przeniesienie-nie usuwanie :)
    Mam starą mp3. Firma Emmerson 512MB. Jej historia jest taka, że dawno, dawno temu została podpięta pod zasilanie z zasilacza regulowanego, ale ktoś bez wiedzy, ustawił 30V... Diody na wejściu popalone,ale jakaś szansa jest (tak mi się wydaje), że pamięć może być sprawna. Pamięć Samsunga K9F4G08U0A. No i może mi ktoś poradzić coś, w jaki najprostszy sposób odczytać jej zawartość? Może przerobić na pendrivea? Odkopałem ją ostatnio i wiem, że zawartość oprócz utworów jest cenna w pewnych oczywiście granicach... Jakoś wejścia adresowe wysterować i zbierać bity z wyjść? 512M to trochę nie tak hop-siup, prawda?
    Mikroukład odtwarzacza ATJ2051H może wg. mnie być prędzej uszkodzony niż pamięć, ale nigdzie nie mogę znaleźć katalogu gdzie byłyby zawarte jego wyprowadzenia. Być może podpinając Ucc, D+, D- i GND z USB do nóżek układu Vcc, Vss, Rx i Tx ruszyłaby jako pamięć przenośna? Taka moja cicha koncepcja, ale nie mam jak sprawdzić (brak katalogu)

:arrow: A tutaj wyprowadzenia, choć na katalogu inna chyba obudowa układu, ale wyprowadzenia chyba te same?

Jakieś rady i pomysły? Czekam:)

Szukając jakiegoś datasheeta znalazłem ATJ2001P176 (Jakby ktoś szukał katalogu, mogę wrzucić). Jakie jest jego podobieństwo do układu posiadanego przeze mnie? Dodaję wyprowadzenia z katalogu który znalazłem i zaznaczone pewne wyjścia, której chyba są istotne.
  • REKLAMA
REKLAMA