logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diora WS504 – gdzie zdobyć procesor SAB 8051 lub wsad/program do wzmacniacza?

PiotrGrzech 29 Maj 2004 10:00 2823 6
REKLAMA
  • #1 665377
    PiotrGrzech
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam!

Mam problem z tym wzmacniaczem co w tytule. Uszkodzony mam procesor i nie mogę go nigdzie znaleść. Napewno jest uszkodzony gdyż ma zwarcie na zasilaniu +5V. Jest to SAB 8051. Wiem, że były też inne np. P8752 lub MAB 8052. Procesor 8051 to typówka ale nie ma skąd wziąść programu do niego. Oryginalne i tak są zabezpieczone przed odczytem z tego co wiem. Może któryś z Szanownych Kolegów wie gdzie można zdobyć taki procesor w miarę tanio lub program do niego. Tego drugiego przypuszczam, że nie ma. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 668039
    PiotrGrzech
    Poziom 11  
    Dzięki. Wysłałem już emaila z zapytaniem.
  • #4 687714
    PiotrGrzech
    Poziom 11  
    Odpowiedź przyszła ale niestety nie ma przynajmniej teraz ani procesorów ani programów do nich. Może któryś z szanownych kolegów posiada taki procesor lub program do niego lub uszkodzony wzmacniacz ze sprawnym procesorem lub całą przednią płytką. Chętnie odkupię. Czekam na odpowiedź i z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #5 687747
    Mietek Woźniak
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    procesory do diory:
    M-M elektronik
    tel. 074 831 14 67
    Dzierżoniów

zdaje się że po 25 zł
  • REKLAMA
  • #6 687848
    PiotrGrzech
    Poziom 11  
    Gdy tylko coś się dowiem to napiszę. Mam teraz chociaż odrobinę nadziei, że ten wzmacniacz naprawię.
  • #7 700038
    PiotrGrzech
    Poziom 11  
    Dzwoniłem do tej firmy i okazało się, że mają jeszcze całą górę tych procesorów. Zamówiłem i czekam. Powinien przyjść już w najbliższych dniach. Cena ich to rzeczywiście 25 zł.

Podsumowanie tematu

✨ Wzmacniacz Diora WS504 ma uszkodzony procesor SAB 8051, który powoduje zwarcie na zasilaniu +5V. Poszukiwano zarówno samego procesora, jak i oryginalnego programu (wsadu) do niego, jednak oryginalne oprogramowanie jest zabezpieczone przed odczytem. W dyskusji wskazano, że procesory do Diory można nabyć u dostawcy M-M elektronik w Dzierżoniowie w cenie około 25 zł. Autor zamówił procesor i oczekuje na dostawę. Niestety, program do procesora nie jest dostępny, a oryginalne wsady są chronione. Alternatywnie rozważano modele P8752 i MAB 8052, jednak brak informacji o dostępności ich oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA