Pytanie czy sterownik poduszek z polo 97r 2xairbag można zastąpic sterownikiem z passata 94 rok tez 2xairbag dodam że sa to takie same numery sterowników tyle że różnia sie końcówka 1 literą
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjedrzej30 napisał:Jacek79, nie mam 100% pewności, ale czy przypadkiem sensor nie jest dopasowany do samochodu i przy okazji do jego wagi? Z tego co ja wiem to nie mozna montowac sensorow od tak rozniacych sie od siebie samochodow. Ten sensor moze sobie dzialac, ale inaczej reaguje czujnik na np. walniecie dla przykladu w kraweznik z ta sama predkoscia passatem, a inaczej polo ze wzgledu ja jego wage i teraz np. taki sensor z pasata moze nie zadzialac w polo bo jest sporo lzejsze i przeciwnie w druga strone przy lekkim walnieciu paskiem z sensorem od polo moga wypalic poduszki. Moge sie oczywiscie mylic, ale tak kiedys slyszalem od kogos madrego. Co o tym sadzisz? Pozdrawiam
szogun0 napisał:jedrzej30 napisał:Jacek79, nie mam 100% pewności, ale czy przypadkiem sensor nie jest dopasowany do samochodu i przy okazji do jego wagi? Z tego co ja wiem to nie mozna montowac sensorow od tak rozniacych sie od siebie samochodow. Ten sensor moze sobie dzialac, ale inaczej reaguje czujnik na np. walniecie dla przykladu w kraweznik z ta sama predkoscia passatem, a inaczej polo ze wzgledu ja jego wage i teraz np. taki sensor z pasata moze nie zadzialac w polo bo jest sporo lzejsze i przeciwnie w druga strone przy lekkim walnieciu paskiem z sensorem od polo moga wypalic poduszki. Moge sie oczywiscie mylic, ale tak kiedys slyszalem od kogos madrego. Co o tym sadzisz? Pozdrawiam
Mylisz się, bo to ma mało do rzeczy.
Sensor działa na zasadzie przeciążenia i masa samochodu ma mało do powiedzenia.