logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefony z lockiem zagranicznych operatorow, JAF da rade?

infor83 04 Sie 2009 11:17 1155 7
REKLAMA
  • #1 6855191
    infor83
    Poziom 10  
    Witam
    przegladalem troche forum i nic konkretnego na w.w temat nie znalazlem. Chodzi mi konkretnie o to ze kumpel sprowadza po atrakcyjnych cenach telefony z simlockami (Anglia) (Niemcy) i w zwiazku z tym chcialem kupic Jafa bo od dluzszego czasu sie przymierzam do kupna w miare nie komercyjnego boxa tylko nie wiem czy JAF sobie poradzi z lockami innych operatorow. Telefony to glownie E50, 6300, N95, E61 no i wiadomo czasem jakies wynalazki tez sie trafia. Jezeli w.w przeze mnie boxem da rade sciagnac sima to czy zrobi to za free czy bede musial wykupowac logi albo placic w jakis inny sposob (kredytami) Jak widac po moich wypowiedziach jestem bardzo poczatkujacy w tej dziedzinie wiec prosze o wyrozumialosc.
    Z gory dziekuje za odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 6855212
    contactservice
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    te co wymieniłes jaf zrobi z pomocą darmowej zulei :)
  • REKLAMA
  • #3 6855225
    elliott
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    kup sobie jafa i od razu jakies kabelki fbus !! dosc duzo tanich fonow robi np przez patch |: 1680 1208 2630 2600 5000 ktore sa doscy popularne za nasza zachodnia granica i duzo osob je przywozi !! z innymi tez sobie poradzi np twoje wyminione 6300 e50 czy e66 czy e65 i wiele innych jak kolega wyzej napisal np zulea :)
  • #4 6855255
    infor83
    Poziom 10  
    Hmm mam nadzieje ze nie stracilbym przez to Pkeya bo gdzies tam wyczytalem jak sie konczyly zabawy z softem zulei. Mam jeszcze jedno pytanko bo nie chce otwierac kolejnego tematu a mianowicie mam na oku dwa sklepy w ktore sprzedaja Jafa

http://www.axnet.pl/index.php?idd=2831&k=k020...1logTRK+4logiSAGEMJAF-S+kpl.kablidoSAGEMJAF-S

oraz

http://www.multi-com.pl/index.php/pl_PL,details,id_pr,4970,menu_mode,categories.html

i tu nasuwa sie pytanie dlaczego oferta axnet jest za ta sama kase jest bardziej atrakcyjna nawet jezeli chodzi o samego loga TRK co troszke kasy kosztuje. Tu mam dylemat czy ten axnet to nie jakis walek?
    Pytam sie dlatego ze nie chce wyrzucic 550zl w bloto a kto pyta nie bladzi.
    Jezeli ktos zna jakis lepszy sklep i wiarygodniejszy to poprosze o linka
    Z gory dzieki
  • REKLAMA
  • #5 6855272
    contactservice
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    Osobiście nie polecam "axnet" miałem duzo problemów ,ale za to MULTI-COM bardzo polecam pełen profesjonalizm :)
  • REKLAMA
  • #6 6855306
    infor83
    Poziom 10  
    Ok wypowiedz krotka i tresciwa , czyli MC i tam kupie Jafa
    no chyba ze ma ktos inne lepsze propozycje ale watpie bo sam sie sporo naszukalem. Wielkie THX
  • #7 6856090
    elliott
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    korjar lub tez polphone w razie czego maja dobra pomoc techniczna
  • #8 6856484
    cykada

Spec od GSM
    Ocena: 90
    Jeśli mogę coś doradzić ostatnim boxem jakim bym kupił w tej chwili do nokii jest JAF. wszystkie jego wersje łącznie z najnowszą są złamane. Jeśli chodzi o moją opinię, to ten box nie ma przyszłości.
    Konto firmowe:
    JonTech.pl
    Hanowskiego 42, Olsztyn, Jonkowo, 11-042 | Tel.: 730XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: JonTech.pl

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zdejmowania simlocków z telefonów sprowadzanych z zagranicy (Anglia, Niemcy) za pomocą boxa JAF. Użytkownicy potwierdzają, że JAF radzi sobie z simlockami różnych operatorów, w tym modeli Nokia takich jak E50, 6300, N95, E61 oraz innych popularnych telefonów (np. 1680, 1208, 2630, 2600, 5000) często importowanych z zachodniej granicy. Odblokowanie odbywa się m.in. z pomocą darmowego oprogramowania Zulei. Pojawiły się pytania o koszty związane z logami i kredytami – w większości przypadków odblokowanie jest możliwe bez dodatkowych opłat. W kwestii zakupu JAF-a, polecany jest sklep Multi-Com ze względu na profesjonalną obsługę, natomiast sklep Axnet budzi wątpliwości i jest odradzany. Wspomniano także o innych serwisach oferujących wsparcie techniczne, takich jak Korjar i Polphone. Na koniec pojawiła się opinia, że JAF, mimo że obecnie działa, jest boxem bez przyszłości, gdyż wszystkie jego wersje zostały złamane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA