Witam,
proszę o pomoc w naprawie 7-letniej pralki Whirlpool AWM 6081.
Kiedyś zdarzyło się 2 razy, że pralka nie startowała.
Namyślała się przed startem, coś stukało w okolicach modułów (z prawej strony, przód, za przyciskami). Po wyłączeniu z prądu, kręceniu pokrętłem - ruszyła i pranie się zrobiło.
Zdarzyło się też, że zatrzymała się na 1 minutę przed końcem prania i były w kółko rewersy, nie posuwała się do przodu.
Znów: Po wyłączeniu z prądu, wyjęciu wtyczki z gniazdka, pokręceniu pokrętłem - ruszyło i pranie się zrobiło.
Ostatnio w trakcie prania zatrzymała się i wyświetliła błąd F18 (już go nie wyświetla więcej).
Nie pamiętam w którym miejscu się zatrzymała, ale na pewno przed płukaniem.
Od tej pory nie rusza w ogóle, po ustawieniu prania - wyświetla się właściwy czas prania, pralka przez chwilę "myśli", ale nie rusza i słychać stuki z okolic modułu.
Nic nie śmierdziało, ani nie lało się pod pralką. Pranie zawsze dobrze odwirowane.
Był fachowiec i powiedział, że moduł do wymiany, ale są 2 i nie wie jeszcze który.
Service Cod spisany z boku pralki: 857060849400.
Czy te moduły da się rozebrać i można próbować naprawić je we własnym zakresie?
Za ile może mi ktoś z Was zaoferować taki moduł?
Czy ewentualnie są jakieś tańsze zamienniki?
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
proszę o pomoc w naprawie 7-letniej pralki Whirlpool AWM 6081.
Kiedyś zdarzyło się 2 razy, że pralka nie startowała.
Namyślała się przed startem, coś stukało w okolicach modułów (z prawej strony, przód, za przyciskami). Po wyłączeniu z prądu, kręceniu pokrętłem - ruszyła i pranie się zrobiło.
Zdarzyło się też, że zatrzymała się na 1 minutę przed końcem prania i były w kółko rewersy, nie posuwała się do przodu.
Znów: Po wyłączeniu z prądu, wyjęciu wtyczki z gniazdka, pokręceniu pokrętłem - ruszyło i pranie się zrobiło.
Ostatnio w trakcie prania zatrzymała się i wyświetliła błąd F18 (już go nie wyświetla więcej).
Nie pamiętam w którym miejscu się zatrzymała, ale na pewno przed płukaniem.
Od tej pory nie rusza w ogóle, po ustawieniu prania - wyświetla się właściwy czas prania, pralka przez chwilę "myśli", ale nie rusza i słychać stuki z okolic modułu.
Nic nie śmierdziało, ani nie lało się pod pralką. Pranie zawsze dobrze odwirowane.
Był fachowiec i powiedział, że moduł do wymiany, ale są 2 i nie wie jeszcze który.
Service Cod spisany z boku pralki: 857060849400.
Czy te moduły da się rozebrać i można próbować naprawić je we własnym zakresie?
Za ile może mi ktoś z Was zaoferować taki moduł?
Czy ewentualnie są jakieś tańsze zamienniki?
Proszę o pomoc i pozdrawiam.