logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić automatyczne wyłączanie komputera o określonej godzinie w Windows XP?

tomasz996 05 Sie 2009 19:59 1233 5
REKLAMA
  • #1 6860867
    tomasz996
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam. Mam prośbę o poradę w sprawie automatycznego wyłączenia komputera o zaprogramowanej godzinie.(brak możliwości korzystania np po godz. 22) Wiem że jest taka możliwość ale nie pamiętam czy był do tego potrzebny jakiś program czy można to zrobić w XP?
    Dzięki i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 6860885
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 6861501
    tomasz996
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Dzięki za szybką odpowiedź. Przejrzałem na szybko niektóre propozycje i jutro będę szukał dokładniej bo jak na razie znalazłem tylko rozwiązanie jednorazowe (podkreślam "na szybko") to znaczy - konieczność ustawiania godziny za każdym razem, a mnie chodzi o program który trwale zablokuje dostęp po np 22godz. (najlepiej chroniony hasłem), wiem że coś takiego istnieje bo czytałem na ten temat artykuł w jakiejś gazecie ale wtedy nie było mi to potrzebne. Najlepiej aby był po polsku bo o takim programie wtedy czytałem.
    Pozdrawiam!!
  • #6 6861540
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 840
    Przecież w programie można ustawić np hibernację o danej godzinie a wznowienie pracy(zalogowanie do systemu) może być chronione hasłem.
    Ewentualnie pobaw się programem Lock My PC.
REKLAMA