logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH P6300R - nie reaguje na przyciski i pilota

mstrucz 08 Sie 2009 23:38 3835 4
REKLAMA
  • #1 6871738
    mstrucz
    Poziom 11  
    Witam! Mam taki problem. Kupiłem auto z w/w modelem radia i przez pierwsze dni było OK, ale nagle radio przestało reagować na przyciski, tzn już się nie włączyło. Ponieważ mam do niego również pilota - on również nie włącza radia. Co ciekawe, po włączeniu świateł przyciski radia są podświetlone , a kiedy opuszczę panel i włożę płytę radio ożywa, ale jedynym co działa jest potencjometr głośności i wyświetlacz - żadne przyciski nie działają.

Czy takiego typu awaria to coś poważnego -tzn czy opłaca się tak stare radio oddawać do serwisu z taką usterką? Czy może to jakaś typowa dla tego modelu pierdołka?

Radio gra bardzo OK i nie chciałbym się go pozbywać - pomóżcie!
  • REKLAMA
  • #2 6873117
    Nawigator
    Poziom 33  
    Ocena: 159
    Nie pamiętam czy akurat w tym modelu ale zobacz na taśmę połączeniową panela z płytą główną, jak jest to do wymiany.

N.
  • REKLAMA
  • #3 10319513
    inv4der
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Mam ten sam objaw w tym modelu-czy ktoś wie co jest uszkodzone w panelu?
  • REKLAMA
  • #4 10319596
    marek790524
    Poziom 16  
    Ocena: 61
    Prawdopodobnie jeden micro-switch w panelu jest uszkodzony tak jakby cały czas wciśnięty. Zazwyczaj uszkadzają się najczęściej używane, trzeba miernik i pomierzyć czy nie jest jakiś zwarty.
  • #5 10320244
    inv4der
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Dokładnie tak jak pisze marek zwarty był jeden micro-switch.
REKLAMA