logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy to możliwe, że karta graficzna Radeon 9550 padła?

CICHY11 11 Sie 2009 13:19 1978 7
REKLAMA
  • #1 6880496
    CICHY11
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam !
    Temat odnośnie karty graficznej Radeon 9550 komputer wyświetla taki komunikat " VPU Recower zresetowała akcelerator graficzny ponieważ przestał reagować na polecenia sterownika"
    historia tego co zrobiłem jest taka została wymieniona płyta główna na K7S41GX ,stara padła (właściciel próbował podkręcać komputer ), karta graficzna została stara czyli RADEON 9550 zainstalowałem nowy system i wszystkie sterowniki do płyty i grafiki.
    Pytanie jest moje takie czy mogła również paść ta karta czy też wina leży gdzie indziej.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6880542
    CICHY11
    Poziom 10  
    Dzięki spróbuję zainstalować te sterowniki, niebawem dam odpowiedź czy pomogło.
  • #4 6882409
    CICHY11
    Poziom 10  
    Słowo do moderatora:proszę zauważyć że na końcu zdania był grzeczny pytajnik cały ten tekst najwyraźniej był źle zinterpretowany przez moderatora dziękuję.
    teraz do tematu nie mogłem zainstalować sterowników ze strony ,którą mi podałeś mam inną kartę graficzną GeForce4 MX 440 podmieniłem komputer nie chciałsię uruchomić wróciłem do starej karty i teraz też nie chce sie uruchomić proszę odpowiedź.
  • #5 6882438
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    CICHY11 napisał:
    Słowo do moderatora:proszę zauważyć że na końcu zdania był grzeczny pytajnik cały ten tekst najwyraźniej był źle zinterpretowany przez moderatora dziękuję.

Tekst był najwyraźniej dobrze zinterpretowany:
    Nie jest dozwolone
    10.9 pisanie z użyciem slangu młodzieżowego (branżowego), notoryczne popełnianie błędów ortograficznych, pisanie z użyciem przycisku "Caps Lock" (wszystkie litery duże) zarówno w tytule jak i w treści tematu,
  • REKLAMA
  • #6 6882486
    CICHY11
    Poziom 10  
    Do Moderatora Dziękuję za sprostowanie zrozumiałem w czym tkfił błąd.
  • REKLAMA
  • #7 6882628
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    Kolego CICHY11, mam tą kartę (R9550) i polecam sterowniki Omega 2.6.71 - chodzą u mnie bez żadnych problemów od ponad 3 lat. Karta podkręcona o 38%, na 346/550 MHz. Oczywiście niezbędne są wcześniej zainstalowane sterowniki VIA HyperionPro - ja mam v.5.09A. I nie radzę wchodzić w najnowsze wersje - starszy sprzęt -> starsze sterowniki :D
  • #8 7505195
    CICHY11
    Poziom 10  
    Rozwiązałem problem nie obyło się bez kupna karty graficznej dzięki za pomoc temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył komunikatu "VPU Recover zresetowała akcelerator graficzny, ponieważ przestał reagować na polecenia sterownika" pojawiającego się po wymianie płyty głównej na model K7S41GX przy użyciu starej karty graficznej Radeon 9550. Zalecano zmianę sterowników, zwłaszcza instalację sterowników AGP zgodnych z płytą główną. Sugerowano użycie starszych, stabilnych sterowników, np. Omega 2.6.71 dla Radeon 9550 wraz ze sterownikami VIA HyperionPro v.5.09A, unikając najnowszych wersji, które mogą być niekompatybilne ze starszym sprzętem. Próba instalacji sterowników ze strony producenta płyty głównej nie powiodła się, a podmiana karty na GeForce4 MX 440 spowodowała problemy z uruchomieniem systemu. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez zakup nowej karty graficznej, co wskazuje na możliwą awarię starego Radeona 9550.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA