logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WALTHAM C14DVD30DT - jak poprawnie podłączyć fonię RYMI do filtra SAW?

tipex 12 Sie 2009 18:11 1800 3
REKLAMA
  • #1 6885441
    tipex
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie.

Mam zamiar przestroić fonie. Trochę przeczytałem i kupiłem fonie RYMI angielską. Jednak teraz nie wiem gdzie znajduje się filtr SAW.

Płytka to VESTEL 11AK57-3.

Poniżej zamieszczam zdjęcie spodu:

W tym temacie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1076578.html proponują wymianę owego filtra.

Czy mógłbym jednak jakoś zastosować fonie RYMI i czy ktoś mógłby mi wskazać gdzie jest ten filtr oraz jego wejście i wyjście.

OK: znalazłem filtr SAW:
    K2977M

Jakieś porady, wystarczy że podłącze go do RYMI wejściem i wyjściem, gdzie jest pin 1 a gdzie 5?

Pozdrawiam,
    Patryk.

Dodano po 2 [godziny] 17 [minuty]:

Podłączyłem rymi do filtra i dzwiek polski jest ale obraz programow fatalny co poradzic?
  • REKLAMA
  • #2 6886017
    radekrpisz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 208
    Wyście z Rymi nie lutować, tylko przykleić od strony druku na pinach SAW. Położenie trzeba dobrać doświadczalnie.
  • REKLAMA
  • #3 6886748
    tipex
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Okazało się, że ten filtr SAW jak i procesor mają możliwość pracy w systemie DK. Wystarczyło zmienić w menu serwisowym.

Jeżeli chodzi o rymi to połączyłem je kabelkami ok. 5 cm i widocznie przez to były zakłócenia obrazu. Czy dobrze myślę? Tylko pytam tak na przyszłość.
  • #4 6887273
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Raczej to nie to. Oprócz poprawnego podłączenia (o czym wspomniano wyżej) RYMI trzeba doregulować/dostroić - opis jest na stronie producenta.
REKLAMA