Zgadzam się co do projektów z download, co do ich działania nie ma z tym problemu, albowiem po prostu nie działają! Boot Strap Loader dla Megi16 nie staruje odpowiednio, sprawdzałem na dwóch egzemplarzach i nic, a mega 163 jest niedostępna.
O dziwo jest człowiek który wykonał Jtag-ONCE wg. podobnego projektu dla AVR i chwali się że działa,
znajdziesz go na allegro, sprzedaje zrobionego za 135zł, sprzedaje go już jakieś 2 miesiące, więc jeśli nie chce Ci się babrać z robieniem własnego, może daj mu zarobić
Co do projektu z EP, płytki będą dostępne, ale wraz z następnym numerem, a odnośnie zakupów w Sklepie AVT, to chyba szybciej na piechote dojdziesz do ich siedziby (z dowolnego miejsca w kraju!) nim oni przyślą kit, miesiąc czekania przy priorytecie to norma, ale wydaje się że projekt, którego oryginał chodził na dwuch prockach (2313 i Mega16) jest dość dopracowany, chociaż przyznam się że po przepisaniu bsl z gazety, nie udało mi się go odpalić, ale najpewniej ze względu na to że sam robiłem płytkę
Także widze dla Ciebie dwa wyjścia:
- kupić na allegro (nie polecam, wersja bez bufora 74*244, łatwo uwalić porty)
- poczekać na kolejne wydanie EP (jeszcze dwa-trzy tygodnie)