logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Benelli Naked 2003 - Uszczelka ssania i regulacja gaźnika LONG MK LI

dawid_922 19 Sie 2009 09:46 1193 2
REKLAMA
  • #1 6908684
    dawid_922
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    A mianowicie posiadam skuter Benelli Naked z 2003.r (włoski) i mam problem bo poszła mi uszczelka pod elektronicznym ssaniem i została ona wymiwniona na grubszą i teraz skuter nie chce palic, i przed wymianą tej uszczelki było wszystko dobrze, a no i jeszcze jedno czy to przez tą uszczelkie uszkodzona mogła wyleciec cała bęzyna ze zbiornika?

Dodano po 18 [minuty]:

a no i jeszcze tam są dwie srubki do regulacji czegos? i wiem ze jedna jest od regulacji obrotów a ta druga do czego jest?

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

widze ze nikt mi tu chyba nie pomorze... bede musiał chyba sam się uporac z tym problemem, ale jezeli ktoś jednak zdecyduje się mi pomóc to jeszcze prosze o wytłumaczenie jak regulowac gażnik a jeżeli komuś coś to mówi to na gaźniku jest napisane
    "LONG MK LI"
  • REKLAMA
  • #2 7043248
    mario1924
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Wymień tą uszczelke na taką jak orginalnie była i wszystko będzie cacy. Podczas montarzu elektrozaworu zwróć uwagę czy zaworek na którym jest igła nie jest zablokowany. Powodzenia!
  • #3 7044077
    kybernetes
    Poziom 39  
    Ocena: 1484
    Dajac grubsza uszczelke podniosles zawor a razem z nim iglice ssania, przez co zwiekszyles ilosc wyplywajacej z dyszy mieszanki i silnik jest zalewany paliwem. Tak jak radzil kolega powyzej - zrob jak ma byc w oryginale i starannie zamontuj.

Srubki na gazniku - jedna od obrotow biegu jalowego, druga od skladu mieszanki na biegu jalowym. Sam nimi nie krec! Jest to dosc delikatna sprawa i jesli nigdy tego dotad nie robiles to latwiej cos popsujesz jak poprawisz. Popros kogos, kto ma to opanowane, niech ci pokaze jak sie to reguluje. Jezeli, jak piszesz, silnik pracowal bez zastrzezen przed awaria zaworu ssania to nie ma nawet potrzeby aby cokolwiek tam zmieniac.

Pozdrawiam
REKLAMA