logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CANDY CBD 130 po wyborze programu pralka myśli i mysli......

mania25s 20 Sie 2009 23:16 2468 6
REKLAMA
  • #1 6915428
    mania25s
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam jestem początkującym użytkownikiem po sprawdzeniu forum nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie. Wiec tak.......po wyborze programu prania w rogu pralki blisko programatora słychać dzwiek klikania cos jak zegar tylko glosniejszy ;-))) no i pralka czeka i czeka......raz zaskoczy czyli pierze a czasem nic caly dzień, wiec moje pytanie brzmi czy to wina programatora??? Jesli tak to gdzie moge kupic taka czesc, sprawdzałam linki sklepow internetowych lecz widze ze nie maja ich na stanie???czyzby to byl tak "stary" typ pralki? prosze o pomoc oraz o wyrozumiałosc z okazji braku wiedzy i doswiadczenia ;-))))
  • REKLAMA
  • #2 6916668
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6917564
    mania25s
    Poziom 2  
    Witam, drzwi dzialaja dobrze otwieraja i zamykaja sie , blokada dziala, pralka jak zaskoczy tzn. "pomysli" to pranie wykonuje prawidłowo, wirowanie...wszystko działa ok :-(((( Tylko albo az nie chce sie wlaczyc po nastawieniu programu cos tam jak by w miejscy programatora klika ciu glosniej niz zegar ale w tym rytmie no i jak pisalam wyzej jak pomysli to raz zadziała a raz nie jaki ma kaprys........
  • REKLAMA
  • #4 6918285
    jarekskalecki
    Poziom 10  
    proponuje wymienić, selektor programów czyli to co tak "myśli"
  • #5 6923251
    mania25s
    Poziom 2  
    dziekuje za porade a takie glupie pytanie gdzie kupie taki selektor do tego modelu ogladalam wg forum na ktorym polecane sa sklepy internetowe z czesciami i nic :-(((( gdzie bym mogla takie cos kupic?

Dodano po 9 [minuty]:

znalazlam selektor za 120 zl o takiej nazwie 91201337 EC200101 CANDY/HOOVER PROGRAMMSELEKTOR 30 POSITIONE czy on bedzie pasował do mojej pralki ????????
  • REKLAMA
  • #6 6926704
    jarekskalecki
    Poziom 10  
    witam,niestety ale jesli chodzi o candy to raczej tylko w autoryzowanym serwisie można nabyć nowe części, w karcie gw. znajdz najbliższy adres i z numerem fabrycznym sprzętu (zaczyna się na 31,,,,,,,,,)udaj się tam . z tego co wiem to ten który w/w powinien pasować liczy się ilość pozycji prograów .powodzenia
  • #7 6942859
    mania25s
    Poziom 2  
    witam, dziekuje za odpowiedz jednak obawiam ze serwis bedzie drozszy niz pralka..........szukam czegos uzywanego, zobaczymy.......jednak zasieglam porady w sklepie i powyzszy selektor nie pasuje.............wiec szukam dalej a moze ktos inny mi cos poradzi????????? pozdrawiam i czekam na rade :-))))

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Candy CBD 130, która po wybraniu programu wydaje głośne kliknięcia w okolicy programatora i nie zawsze rozpoczyna cykl prania. Drzwi pralki działają poprawnie, a gdy pralka "zaskoczy", pranie i wirowanie przebiegają prawidłowo. Sugerowano wymianę selektora programów (programatora), który odpowiada za wybór i realizację programu prania. Znaleziono potencjalny zamiennik selektora o numerze 91201337 EC200101 (Candy/Hoover, 30 pozycji), jednak okazał się niepasujący. Zalecane jest skontaktowanie się z autoryzowanym serwisem Candy, gdzie można nabyć oryginalne części, choć koszty mogą przewyższyć wartość pralki. Użytkownik rozważa zakup używanego selektora i prosi o dalsze porady.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA