logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodak CX6200 - Jak używać aparatu jako kamery internetowej przez USB?

Alienzorg 04 Cze 2004 00:46 3486 8
REKLAMA
  • #1 674594
    Alienzorg
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam
    Zakupiłem kodaka cx6200 no i mam problem
    Przesyłanie zdjęć i filmu do Pc jest ok. Skoro jest to aparat cyfrowy chciałbym go też wykorzystać jako kamere do pc, posiadam tylko przewód usb>aparat. W orginale dostałem program do edycji zdjęć. Jaki program jest mi potrzebny do pc żeby zobaczył kamere.[/b]
  • REKLAMA
  • #2 674635
    ankuch
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 91
    Standardowy program do kamer internetowych to Vidcap32. Powinien się instalować ze sterownikami do kamery.
    Masz płytkę instalacyjną :?:
    A może ten aparat nie ma opcji kamery internetowej :?:
  • REKLAMA
  • #3 675317
    Alienzorg
    Poziom 15  
    Witam
    Mam 3 płyty

- Kodak Easy Share
    - Instrukcja obsługi pl
    - Kodak Easy Share digital camera

pierwsza program do zdjec, druga sama nazwa mówi, trzecia prawdopodobnie tam jest program no niestety jest zle wytłoczona testowałem na trzech cdromach i niemoge jej odczytac. Byłem na stronie Kodaka ale w angielskim nie jestem specem.
  • #4 675623
    ankuch
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 91
    Tak. To jest na tej trzeciej płytce. Jeśli nie możesz jej odczytać zassij plik "install_easyshare.exe" 18,3 MB ze strony:
    http://www.kodak.com/global/en/service/downloads/dln_ekn.jhtml?ekn=EKN027143
    zainstaluj i powinno ruszyć.

Na stronie:
    http://www.kodak.com/global/en/service/products/ekn027143.jhtml?pq-path=1113
    masz manuala w PDF-ie, niestety po angielsku.
  • #5 675833
    Alienzorg
    Poziom 15  
    Witam
    Znaczy tak. link jest prawidłowy ale sciaga program do edycji zdjec :(
  • REKLAMA
  • #6 676181
    Joy_Pawel
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Mam jakies programy do kodaków !
    odezwij sie na GG do mnie lub na email !
  • #7 676923
    Joy_Pawel
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Orogramowanie do wszystkich kodaków
    Załączniki:
    • kodak easyshare pictures.exe (506.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 690116
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 712145
    przemkrzych
    Poziom 26  
    Ocena: 248
    ja mam kodaka cx 7300 i niewiem czy on ma opcje kamery w instrukcji
    nic o tym nie ma?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada aparat Kodak CX6200 i chce wykorzystać go jako kamerę internetową podłączoną do komputera przez USB. Przesyłanie zdjęć i filmów działa poprawnie, jednak brak jest jasności, czy aparat obsługuje funkcję kamery internetowej. Standardowym oprogramowaniem do kamer internetowych jest Vidcap32, które powinno instalować się wraz ze sterownikami, jednak nie wiadomo, czy Kodak CX6200 posiada taką funkcję. Użytkownik dysponuje trzema płytami: Kodak Easy Share (program do edycji zdjęć), instrukcją obsługi oraz płytą z oprogramowaniem do aparatu, która jest uszkodzona i nieczytelna. Zalecane jest pobranie programu "install_easyshare.exe" ze strony Kodaka, jednak jest to oprogramowanie do edycji zdjęć, a nie do obsługi kamery internetowej. W dyskusji pojawiły się sugestie, że aparat może nie mieć funkcji kamery internetowej, a także propozycje udostępnienia alternatywnego oprogramowania. Inni użytkownicy zgłaszają podobne problemy z płytami instalacyjnymi i brakiem informacji o funkcji kamery w instrukcjach. Model Kodak CX7300 również nie posiada w instrukcji informacji o funkcji kamery internetowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA